Doi candidați pentru funcția de rector la Universitatea Politehnica Timișoara

Doi candidați pentru funcția de rector la Universitatea Politehnica Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Două persoane din cadrul Universității Politehnica Timișoara își propun să ocupe funcția de rector. Succesorul prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Șerban, actualul rector al UPT, căruia i se va termina mandatul, va fi ales dintre conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan și Ilare Bordeașu, directorul Departmentului de Maşini Mecanice, Utilaje şi Transporturi din UPT.

Urmează alegerile academice la Universitatea Politehnica Timișoara. Potrivit Calendarului alegerilor academice din Universitatea Politehnica Timișoara, în această perioadă este în plină desfășurare procesul de constituire a structurilor de conducere la nivelul instituției, pentru legislatura 2020-2024.

După încheierea perioadei de depunere a candidaturilor, două dintre cadrele didactice ale Universității Politehnica Timișoara își dispută funcția de rector: Florin Drăgan, în prezent prorector responsabil cu procesul de învăţământ, problematica studenţească și asigurarea calității, și prof.


univ. dr. ing. Ilare Bordeașu, directorul Departmentului de Maşini Mecanice, Utilaje şi Transporturi din UPT.

În perioada 14-20 ianuarie 2020 vor fi organizate întâlniri ale candidaților la funcția de rector cu electoratul, în 21 ianuarie 2020 va avea loc primul tur al alegerilor pentru funcția de rector, iar în 28 ianuarie 2020 a fost prevăzut un eventual tur II de scrutin pentru cazul în care alegerile nu se finalizează în turul I. Dacă alegerile se finalizează cu succes în turul I, în 23 ianuarie 2020 Senatul UPT validează rezultatul alegerilor pentru funcția de rector.

Tot în această perioadă, între 14-18 ianuarie 2020, se depun candidaturile pentru funcția de președinte al Senatului UPT, iar în 20 ianuarie 2020 este ales președintele Senatului de către membrii acestuia.

În perioada 4-10 februarie 2020 se va transmite la Ministerul Educației Naționale dosarul referitor la alegerea Rectorului UPT, în vederea validării de către MEN. După confirmare și numirea, prin Ordin al Ministrului Educației Naționale a rectorului UPT, acesta numește prorectorii, cu consultarea Senatului, iar ulterior declanșează concursurile publice pentru desemnarea decanilor facultăților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.