Donald Trump: Soleimani plănuia să arunce în aer Ambasada SUA de la...

Donald Trump: Soleimani plănuia să arunce în aer Ambasada SUA de la Bagdad

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Statelor Unite, Donald Trump a declarat joi că decizia de asasinare a generalului iranian Qassem Soleimani a fost luată deoarece acesta ar fi plănuit un atac asupra Ambasadei Statelor Unite de la Bagdad, informează site-ul agenției de presă Reuters.

„Am prins un adevărat monstru și l-am eliminat, iar acest lucru ar fi trebuit să se întâmple mai demult.


Am făcut-o pentru că plănuiau să ne arunce în aer ambasada. Am făcut-o și din alte motive, care sunt evidente. Un militar american a murit și alții au fost grav răniți cu o săptămână înainte”, a spus președintele american.

Relațiile între SUA și Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a asasinat, în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Ca reacție, autoritățile iraniene au lansat mai multe amenințări la adresa Statelor Unite.

Ca răspuns la avertismentele Iranului cu represalii, Donald Trump a amenințat că va lovi 52 de ținte iraniene, inclusiv ținte culturale, dacă Teheranul atacă americani sau obiective americane, adâncind o criză care a sporit temerile unei noi conflagrații în Orientul Mijlociu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.