Dosar penal după ce 40 de copii s-au intoxicat în urma deratizării...

Dosar penal după ce 40 de copii s-au intoxicat în urma deratizării din şcoală

0
DISTRIBUIȚI

Poliția Arad anunță dosar penal după ce 40 de copii s-au intoxicat în urma deratizării din Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” Arad: „s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor și dezinsecția/dezinfecția efectuată în incinta liceului”.

Inspectoratul de Politie Județean Arad face arată că polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase au fost sesizați, luni seara, că la Spitalul Clinic Județean Arad – UPU s-au prezentat mai mulți elevi ai Liceului Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” care prezentau prurit și edeme la nivelul fetei si al ochilor, greață si vărsături.

Conform celor declarate, acestea ar fi survenit în urma unor activități de dezinsecție și dezinfecție, care au avut loc la școală.

„În urma primelor verificări s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor si dezinsecția/dezinfecția efectuată în incinta liceului, la data de 10 ianuarie 2020, de către o societate comercială cu sediul în Deva, județul Hunedoara.


În urma cercetărilor efectuate și a mijloacelor de probă administrate din acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: vătămare corporală din culpă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și trafic de produse sau substanțe toxice”, a anunțat IPJ Arad.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Administratorul firmei care a făcut deratizarea, Veres Csaba, declara, marți, pentru Mediafax, că toate substanţele folosite pentru dezinsecţie şi deratizare sunt autorizate şi că exclude varianta ca elevii să se fi intoxicat din această cauză.

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii urmează să ajungă la Arad.

Cursurile de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrun” din Arad au fost suspendate.

40 de elevi au ajuns până marți dimineața la Spitalul din Arad cu iritaţii ale pielii, ochilor şi cu dureri abdominale. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Arad, 14 copii au fost internaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.