Eurostat: Circa 7% din gospodăriile din UE au probleme la plata utilităților....

Eurostat: Circa 7% din gospodăriile din UE au probleme la plata utilităților. România, pe locul patru

0
DISTRIBUIȚI

Aproape 7% din gospodăriile din UE nu au putut să-și plătească la scadență facturile la utilități (încălzire, electricitate, gaze, apă) în anul 2018 din cauza dificultăților financiare, arată datele Eurostat. România este pe locul patru în UE ca pondere a populației cu plăți restante.

Cel mai ridicat procentaj este în Grecia, unde peste o treime din gospodării – 35,6% – are probleme cu plata utilităților din cauza dificultăților financiare.


Clasamentul primelor trei țări este completat de Bulgaria cu 30,1% și Croația cu 17,5%, iar pe locul patru este România, cu 14,4% din gospodării.

La polul opus cu cele mai puține probleme la plata utilităților se situează Olanda, Cehia, Suedia și Austria, țări cu aproximativ 2% din gospodării ce adună întârzieri la plata utilităților.

Eurostat arată că media europeană a gospodăriilor care nu reușește să-și plătească facturile la utilități la timp din cauza dificultăților financiare a scăzut la 6,6% în 2018 de la peste 10% în 2013.

În principal gospodăriile cu copii se confruntă cu dificultăți la plata facturilor la timp a utilităților. În UE, aproape 14% din gospodăriile formate dintr-un singur adult și copii s-au confruntat cu dificultăți în 2018, comparativ cu mai puțin de 3% din gospodăriile formate din doi adulți (cel puțin unul dintre ei în vârstă de 65 de ani sau mai mult). În râmndul gospodăriilor cu doi sau trei adulți și copii în întreținere, această pondere a fost de aproximativ 11%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.