EXCLUSIV Cum a primit Primăria Timișoara acord de mediu pentru parcarea ”dedicată”...

EXCLUSIV Cum a primit Primăria Timișoara acord de mediu pentru parcarea ”dedicată” prietenului lui Robu, deși nu a solicitat acest lucru

2
DISTRIBUIȚI

PRESSALERT.ro a intrat în posesia mai multor documente care dovedesc, încă o dată, faptul că administrația condusă de Nicolae Robu a fost transformată într-o simplă marionetă pentru planurile imobiliare ale omului de afaceri Teodor Tuducan, prietenul primarului Timișoarei.

Vă reamintim că, în ultimii ani, am dezvăluit faptul că, după ce Nicolae Robu i-a retrocedat prietenului său o parcelă de teren la opt luni după ce Tuducan a devenit mandatarul celor care încercau de 11 ani să-și primească înapoi terenul, Nicolae Robu i-a eliberat autorizația de construire pentru benzinărie, deși nu se respectau prevederile legale. Ulterior, Robu a aprobat și construirea unei parcări pe domeniul public al Timișoarei fără să existe hotărâre de consiliu local. Fără apariția parcării pe terenul municipiului ridicarea benzinăriei era imposibilă. Deși în referatul care a însoțit proiectul de HCL prin care se spune că autorizația de construire se acordă doar dacă toate cele șase locuri de parcare, număr minin impus de Regulamentul Local de Urbanisn, sunt construite exclusiv pe parcela proprietate a lui Tuducan, i se dă undă verde cu doar trei locuri de parcare. Trebuie precizat că tot terenul municipalității avea ca funcțiune în planul urbanistic general zone verzi amenajate și conform legislației în vigoare este interzisă diminuarea suprafețelor de spațiu verde sau strămutarea acestora. De asemenea, Robu i-a dat în mod ilegal un drept de servitute lui Tuducan pentru a-l ajuta să obțină aprobările necesare pentru benzinărie.

În mecanismul de obținere a documentelor care au stat la emiterea autorizației de construire pentru parcarea făcută pe terenul Primăriei Timișoara de Tuducan, instituția condusă de Nicolae Robu a fost un simplu spectator când s-a cerut Agenției pentru Protecția Mediului obținerea acordului de mediu. Printr-o simplă hârtie, fără număr de înregistrare sau dată, semnată de Teodor Tuducan, ca și reprezentant al SC Appolini Company SRL,  Aurelia Pomparău este împuternicită ”să ne reprezinte în relația cu APM Timiș în vederea obținerii acordului de mediu pentru proiectul Amenajare zone verzi, căi de comunicații și parcări publice pe domeniul public, propus a fi realizat în Timișoara, Calea Dorobanților, nr.45. CF 437222, nr. Cad.


437222, conform CU 4356/3.11.2015, HCL 431/2015, beneficiarul investiției fiind Primăria Municipiului Timișoara”.

O manevră din pix prin care s-a încercat să se dea o aparență de legalitate demersului pentru că, în hotărârea de consiliu invocată, din 16.10.2015, prin care s-a aprobat planul urbanistic zonal pentru ridicarea benzinăriei, NU s-a aprobat construirea respectivei parcări. S-a strecurat doar un articol în care se spune că ”se propune studierea amplasării pe domeniul public (parcela aflata în prezent, în proprietatea Statului Roman, nr. cad. 437222) a unei suprafețe de 910 mp. ca zonă verde reglementată și 30 locuri de parcare publice,  precum și a amenajărilor rutiere și dotărilor tehnico – edilitare necesare pentru deservirea obiectivului, ce se vor realiza pe cheltuiala investitorului”. Deci, nu se putea emite nici măcar certificat de urbanism pentru că în Consiliul Local Timișoara nu s-a aprobat niciodată construirea respectivei parcări printr-un HCL.

Cea împuternicită, Aurelia Pomparău, nu este nimeni altcineva decât fosta șefă a  Serviciului de Autorizare din cadrul ARPM Timișoara, care a trecut în mediul privat, având, la momentul respectiv, o firmă specializată în documentații de mediu. În baza împuternicirii semnate de patronul Tuducan, Aurelia Pomparău a depus, în 19 noiembrie 2015, la Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, o cerere pe care a semnat-o în calitate ”reprezentant al Municipiului Timișoara”. Ba mai mult, la datele de identificare a titularului/beneficiarului proiectului, apare ”mun. Timișoara, str. C.D.Loga, nr.1”, iar la reprezentanți legali/împuterniciți ”Pomparău Aurelia, CNP…….”.

În 23.11.2015, este întocmit un proces de verificare a amplasamentului de către Serviciul avize, acorduri autorizații din cadrul APM Timiș, la titularul proiectului apărând municipiul Timișoara și numărul de telefon al omului de afaceri, iar la persoană de contact/responsabilă pentru protecția mediului din partea titularului de proiect s-a notat ”Tuducan Teodor (Aurelia Pomparău)”, documentul fiind semnat de cel cu care, anterior, Nicolae Robu a fost în concediu în Sardinia. Deși Primăria Timișoara nu a transmis niciodată vreo solicitare oficială pentru obținerea acordului de mediu pentru parcarea de lângă benzinărie, APM Timiș a aprobat și a emis documentul respectiv, care ulterior a stat la baza emiterii autorizației de construire semnată de Nicolae Robu, deși în PUG zona respectivă apare ca zonă verde.

Nu a fost pentru prima dată, în afacerea imobiliară de pe Calea Dorobanților, când Teodor Tuducan a semnat ca reprezentant al Primăriei Timișoara. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit că Tuducan a semnat la Cadastru documente pentru dezmembrarea unei parcele de teren, proprietate a Primăriei Timișoara, în calitate de persoană mandatată de consiliul local Timișoara, deși nu există niciun HCL prin care să fie împuternicit.

Contactată de PRESSALERT.ro și întrebată cum a semnat documente ca reprezentantă a Municipiului Timișoara, deși nu a primit nicio împuternicire de la administrația locală, Aurelia Pomparău a susținut că ”nu-mi amintesc să fi semnat ca reprezentant al Primăriei Timișoara. Au trecut niște ani de atunci. Nu știu să vă spun. Cu domnul Tuducan am avut un contract. Nu cred că am semnat așa ceva. Am actele la birou, nu știu”. Teodor Tuducan nu a putut fi contactat până la ora publicării acestui material.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.