Familia din care patru copii au murit carbonizați, bănuită de neglijență încă...

Familia din care patru copii au murit carbonizați, bănuită de neglijență încă de anul trecut. Ce spun autoritățile

1
DISTRIBUIȚI

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș avea în evidență încă de anul trecut familia din care au murit patru copii carbonizați, noaptea trecută, în urma unui incendiu izbucnit în casa în care locuiau. Totuși, Monica Trușcă, directorul executiv al DGASPC Timiș, susține că, în urma verificărilor realizate, nu s-a constatat că micuții erau neglijați.

„Cazul a intrat în atenția DGASPC Timiș în luna mai, în urma unei sesizări venite pe e-mail. La acel moment, colegii mei s-au deplasat la adresă, au verificat dacă se impune preluarea copiilor în sistemul de protecție specială.


Nu au fost identificați indici de neglijență severă, prin urmare, având în vedere că era vorba de o familie care beneficia de prestații sociale din partea Primăriei Timișoara, cazul a fost înaintat către aceștia, cu propunere de monitorizare. Până în luna decembrie, Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, a monitorizat cazul, ne-au transmis rapoartele de monitorizare din care nu a reieșit în niciun moment că minorii se află în situații de risc și ar trebui preluați în sistemul de protecție socială. În luna decembrie, am primit o nouă sesizare referitoare la o altă adresă la care se afla mama. Ne-am deplasat acolo, am verificat, din nou copiii erau bine îmbrăcați, îngrijiți, hrăniți. Între timp, mama a mai născut un băiețel. Din nou am transmis situația colegilor de la Direcția de Asistență Socială, iar în luna ianuarie am primit un raport pozitiv, cum că minorii sunt bine îngrijiți și nu există o situație de risc iminent, care să impună preluarea lor de către DGASPC Timiș”, ne-a declarat Monica Trușcă.

Directorul executiv al DGASPC Timiș a afirmat că, în urma incendiului de aseară, va fi analizat dacă fratele celor patru copii morți, care a scăpat cu viață, în vârstă de 14 ani, va fi preluat în sistemul de protecție specială. „Dacă situația o impune, cu siguranță va fi preluat de către colegii mei”, a precizat Monica Trușcă.

1 COMENTARIU

  1. Acum ca cei 4 micuti au pierit, Dumnezeu sa ii ierte, poate DGASPC Timiș isi va reconsidera criteriile de analiza.
    Rahat de directie care inghite babii publici dar lasa copiii sa moara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.