The Guardian: Băile Herculane, între cele mai bune 10 destinații de vacanță...

The Guardian: Băile Herculane, între cele mai bune 10 destinații de vacanță spa din estul Europei

0
DISTRIBUIȚI

Băile Herculane se numără printre cele mai bune zece destinații de vacanță wellness și spa din estul Europei, potrivit unui articol publicat de The Guardian, care include în recomandările sale locuri diverse unde sunt oferite tratamente de calitate, la prețuri mult mai mici decât în Vest.

„Romanii sunt cei care au pus apele dătătoare de viaţă de la Băile Herculane pe hartă.


Cele 15 izvoare termale, numite după zeităţi, inclusiv Diana şi Neptun, au fost iubite şi de Habsburgi, care le-au adăugat splendide căsuţe rococo. Sovieticii adorau şi ei apele bogate în sulf şi au adăugat blocuri uriaşe din ciment, care în prezent acoperă mare parte din capacitatea de cazare a staţiunii. Grand Hotel Minerva oferă un suflu elegant la un preţ avantajos. Boli neurologice, ale coloanei vertebrale, inflamatorii pot fi tratate cu ajutorul terapiei cu ozon, magnetoterapiei, al băilor din plante, iar oaspeţii cu pachete turistice au acces complementar la băile termale şi saună”, scrie editorul The Guardian.

Același articol recomandă alte nouă destinații din Europa de est care oferă tratamente de calitate la un procent din prețurile practicate în vestul continentului.

Acestea sunt stațiunile balneoclimaterice Cieplice din Polonia, Karlova Studánka din Cehia, Sanatoriul Ozerny din Belarus, Truskavets din Ucraina, Bükfürdő din Ungaria, Banjisht din Macedonia de Nord, Spa Dudince din Slovacia, Istarske Toplice din Croația și Atomska Banja din Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.