Haos la frontiera cu Serbia. Cum a reușit chestorul Giura să dea...

Haos la frontiera cu Serbia. Cum a reușit chestorul Giura să dea peste cap activitatea ITPF Timișoara

2
DISTRIBUIȚI

Corpul de control al ministrul de Interne a constatat, în urma anchetei făcute la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, că dictatura instaurată de chestorul Tiberiu Giura a fost dublată de o scădere a luptei împotriva migrației. Verificările au stabilit că inspectorul șef nu a inițiat planuri prin care ”să se stabilească măsuri corective cu privire la evoluția situației operative și nici nu a întocmit planuri de acțiune cu aplicabilitate la nivelul inspectoratului care să conducă la îmbunătățirea indicatorilor profesionali pe anumite segmente de activitate”.

Astfel în primele zece luni din 2019 au fost descoperite 226.111 țigarete, în timp ce în aceiași perioadă din 2018 au fost confiscate 695.887 țigarete, scăderea fiind de 67,5%.


Numărul dosarelor penale finalizate a scăzut de la 88 la 67 în perioada verificată. Deși a decis în mod ilegal să coordoneze întreaga activitate operativă a inspectoratului, chestorul Giura nu s-a ocupat cu adevărat de problemele apărute, rămânând doar la vizarea formală a documentelor. ”Ofițerul se rezumă să semneze majoritatea formularelor ce i se prezintă cu toate că în anumite situații evoluția situației operative sau evenimente negative cu implicarea personalului propriu impune stabilirea unor măsuri”, fiind date ca exempluri situații în care se raporta că un polițist de frontieră a fost prins băut la volan sau despre existența unor afluxuri de migranți.

Devenit celebru pentru ordinele sale date subordonaților de a ”răpi” migranți care cereau azil și de a-i scoate peste graniță, chestorul Giura nu a luat măsuri pentru a organiza acțiune cu forțe suplimentare în zonele unde se înregistra o creștere a trecerilor ilegale a frontierei. A preferat, conform corpului de control al MAI, să aprobe planuri de acțiune generale și care nu s-au soldat cu rezultate concrete și să crească numărul celor puși să patruleze pe fâșia verde, fără a exista o analiză a eficienței măsurilor dispuse. Mutarea haotică de polițiști de frontieră, puși să patruleze în zona graniței, a dus la o creștere importantă a costurilor. Ancheta corpului de control a scos la iveală că numărul informațiilor informațiilor obținute în 2019 a scăzut cu 19,22%, ca și numărul dosarelor penale și a persoanelor supravegheate fiind suspectate că ar fi călăuze pentru migranți, de la 18 dosare și 104 persoane, la 16 dosare și 50 persoane.

2 COMENTARII

  1. A instaurat în acest timp, impreuna cu politia, numeroase filtre previzibile, statice , care se ocupau cu sancționarea conducătorilor auto pentru găinarii ( lipsa centura etc), timp în care migranți marșaluia liniștiți între localității, probabil conduși de diverse persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.