Iranul a atacat două baze ale armatei SUA din Irak. Care au...

Iranul a atacat două baze ale armatei SUA din Irak. Care au fost primele reacții

0
DISTRIBUIȚI

Iranul a lansat, în cursul nopții de marți spre miercuri, un atac pe scară largă împotriva forțelor americane din Irak, potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, precizând că Teheranul a lansat zeci de rachete balistice spre cel puțin două baze unde sunt prezente trupe americane.

Jonathan Hoffman, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a precizat că țintele vizate au fost baza aeriană Al-Asad, în vestul Irakului, și o alta de la Erbil, în Kurdistanul irakian, relatează site-ul agenției Reuters.

Oficialul a precizat că autoritățile sunt în curs de evaluare a pagubelor provocate de atacuri.

 Televiziunea de stat de la Teheran a transmis că atacurile cu rachete ce au vizat mai multe baze din Irak, care găzduiesc trupe americane, sunt răspunsul Iranului la uciderea de către SUA a generalului iranian Qassem Soleimani, relatează site-ul agenției Reuters.

„Avertizăm toți aliații americani, care și-au cedat bazele armatei sale teroriste, că orice teritoriu care este punctul de origine al unor acțiuni agresive împotriva Iranului va fi vizat”, se afirmă într-un comunicat al agenției oficiale de știri de la Teheran, IRNA, preluat de televiziunea de stat.

Corpul Gardienilor Revoluției din Iran amenință că va ataca orașele Dubai, Emiratele Arabe Unite, și Haifa, Israel, în cazul în care SUA ripostează la bombardarea unor baze din Irak, care găzduiesc trupe americane, relatează site-ul postului CNN.

Corpul Gardienilor Revoluției din Iran, notează, într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare Telegram, că „Pentagonul relatează că SUA vor răspunde la atacurile Iranului”.


„De data aceasta vă răspundem în America”, conchide organismul militar.

Mai multe avioane militare americane au fost distruse în cursul unui atac cu rachete care a vizat baza Al Asad din Irak, informează site-ul agenției Tass, citând televiziuni locale.

Potrivit postului Al Mayadeen, „unul din avioanele militare a fost distrus pe pista de aterizare a bazei aeriene”.

Până în acest moment nu există informații privind eventuale victime în urma atacurilor cu rachete lansate în cursul nopții de marți spre miercuri de Iran împotriva unor baze din Irak, care găzduiesc forțe americane.

Președintele Donald Trump a transmis pe Twitter că miercuri dimineață va face declarații în legătură bombardamentele din Irak, care au vizat forțele americane din această țară, relatează site-ul postului CNN.

„Totul bine! Rachete lansate din Iran spre două baze militare situate în Irak. Evaluarea victimelor și daunelor are loc acum. Până acum totul bine! Avem, de departe, cea mai puternică și mai bine echipată forță militară din lume! Voi face declarații mâine (miercuri, n.red.) dimineață”, se afirmă într-un mesaj publicat de Trump pe Twitter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.