Măsuri la Timișoara după ce în mai multe țări au fost semnalate...

Măsuri la Timișoara după ce în mai multe țări au fost semnalate focare de gripă aviară

0
DISTRIBUIȚI

Anunț important pentru crescătorii de păsări din Timișoara.


Reprezentanții primăriei transmit că au fost luate mai multe măsuri, după ce în mai multe țări, precum România, Polonia, Ungaria și Slovacia au apărut focare de gripă aviară.

Prin urmare, crescătorii de păsări sunt informați că au obligația de a menține păsările în adăposturi adecvate, astfel încât să se evite contactul cu cele sălbatice.

„Gripa aviară este o viroză ce afectează păsările sălbatie precum și cele domestice. Se interzice lăsarea liberă în afara gospodăriei a păsărilor domestice. Se interzice comerțul cu păsări vii și produse provenite de la acestea, Se interzice organizarea de expoziții cu păsări pe perioada evoluției aviare pe teritoriul României. Se interzice accesul persoanelor străine în locurile de creştere a păsărilor”, a informat Primăria Timișoara.

De asemenea, potrivit reprezentanților instituției, orice caz de boală sau mortalitate trebuie anunțată imediat medicul veterinar de liberă practică împuternicit din zona administrativă a fiecărei primării, medicul veterinar oficial și DSVSA Timiş, la numărul de telefon 0256 204911.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.