Migranți din Palestina, Algeria, Siria și Maroc, prinși de polițiștii de frontieră...

Migranți din Palestina, Algeria, Siria și Maroc, prinși de polițiștii de frontieră din Timiș

2
DISTRIBUIȚI

Un grup de migranți proveniți din patru țări diferite a fost interceptat în Timiș. Refugii mai aveau doar aproximativ 300 de metri și ar fi reușit să treacă ilegal granița, în Ungaria, pentru a ajunge, în cele din urmă, în vestul Europei.

Polițiștii de frontieră de la Sânnicolau Mare au depistat șase cetățeni care încercau să treacă ilegal granița.


Persoanele se aflau pe câmp, la 300 de metri de Ungaria. Nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, astfel că au fost conduși la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că cei şase sunt cetățeni din Palestina, Algeria, Siria şi Maroc, toţi bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. Sunt solicitanţi de azil în ţara noastră și au declarat faptul că intenționau să ajungă în ţări din vestul Europei și au recurs la această metodă întrucât nu îndeplineau condiţiile legale de ieşire din ţară.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

2 COMENTARII

  1. Ce tot prezentați știri care oricum le știm ca se încearcă călătoria diferiților migranți către Europa de vest, după exodul de acum câțiva ani când au trecut peste 2 milioane de persoane este normal sa existe și rătăciți. Ați uitat anii ’80, 90 și 2000 când se trecea ilegal prin Ungaria, Croația, etc către Europa de vest de către cetățenii români care plecau de foame cu ce aveau pe ei și poate o pâine? Când se ascundeau în baia trenului sau în „podul” trenului, când se mergea ore în șir prin păduri pana la o locație sigura de unde sa poți continua mai departe, odată ajunși prin Italia, Spania etc începea lupta pentru supraviețuire, dormit sub pod, mâncat pe unde apuci, hartuiala, căutarea unui loc de munca, lucruri care și acum se mai întâmplă, când scrie de cerșetori și hoți se umfla toți ca ne simțim jigniți. Nu este nici o problema ca ei încearcă sa aibe o viata mai buna, se cheamă lupta pentru supraviețuire.

  2. MARE REALIZARE!!!!
    Mâine sunt liberi și încearcă din nou!!!
    Între timp noi ii cazam și ii hrănim pe banii noștrii!
    El primește 10 lei/zi pentru mâncare, 67 lei/haine de vară, 100 lei/ haine de iarnă, 6 lei/zi pentru alte cheltuieli precum transportul local, servicii culturale, servicii religioase, presa, servicii de reparaţii şi întreţinere, cheltuieli cu produse de igienă personală, iar imigranții care ajută la întreținerea centrului de cazare mai primesc încă 5 lei/zi.
    FABULOS!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.