Mii de oameni așteptați la Timotion 2020, cea mai mare alergare în...

Mii de oameni așteptați la Timotion 2020, cea mai mare alergare în scop caritabil din vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

timotion

Se pregătește o nouă ediție a Timotion, cel mai mare eveniment de alergare în scop caritabil din vestul țării. Organizatorii anunță că în acest an evenimentul are loc în data de 26 aprilie. Înscrierile sunt deja deschise, iar publicul este îndemnat să facă donații pentru cele 23 de proiecte care au nevoie de finanțare. Din comunitatea Timotion pot să facă parte atât alergători, cât și persoane care nu aleargă, dar doresc să ofere ajutor unor grupuri vulnerabile.

„Chiar dacă Timotion este un eveniment de alergare, participarea este posibilă și pentru non-alergători, prin intermediul donațiilor pentru proiecte sau pentru un alergător campion. Le propunem tuturor celor care consideră că spiritul civic este valoros să privească 26 aprilie ca pe o sărbătoare a comunității, în care celebrăm implicarea și contribuția”, a spus Cristina Potra Mureșan, din partea organizației Alergotura, co-organizator Timotion.

La a șasea ediție, Timotion are un număr mai mare de proiecte, ceea ce a crescut și obiectivele evenimentului.


Sunt așteptați la startul celor șapte curse peste 7.500 de alergători, iar valoarea donațiilor pe care organizatorii și-au propus să o atingă este de 774.000 de lei, cu 50% mai mult decât în 2019.

„Organizațiile propun proiecte menite să schimbe lucrurile în mai bine, proiecte creative pentru probleme reale ale comunității. Ca și până acum, în topul propunerilor sunt temele de sănătate și educație. Apreciem interesul în creștere pentru protecția mediului și protecția animalelor, o temă relevantă la nivel global, și pentru intervenții de protejare și restaurare a patrimoniului. Recomandăm publicului să parcurgă lista proiectelor și să susțină mai mult decât doar unul. Mizăm pe un număr cât mai mare de donatori. Cu cât suntem mai mulți cei care contribuim prin participare sau prin donații, cu atât cresc șansele ca toate proiectele să fie finanțate integral”, a menționat Daniela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara, co-organizator Timotion.

Participarea la Timotion este posibilă ca alergător, prin participarea la una dintre cele șapte curse ale evenimentului, în funcție de antrenamentul fiecăruia și de vârstă. Pot participa de la copii însoțiți de părinți, până la alergători profesioniști. De asemenea, poți participa la Timotion ca donator, prin donații directe către proiecte sau prin susținerea campionilor evenimentului, care vor aduna fonduri pentru unul dintre cele 23 de proiecte.

Înscrierile sunt deschise până în 6 aprilie 2020. Detalii despre proiecte, înscrieri, curse și condiții de participare sunt pe site-ul evenimentului www.timotion.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.