Ministrul Justiției: Celeritatea anchetelor și a judecăților, o problemă acută

Ministrul Justiției: Celeritatea anchetelor și a judecăților, o problemă acută

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Justiției a afirmat, astăzi, că celeritatea anchetelor și a judecăților a devenit o problemă acută, precizând că nu poate accepta acest fenomen de dosare care trenează în parchete și în instanțe, întrebându-se dacă nu este o problemă de atitudine a magistratului față de serviciul public.

„Celeritatea rezonabilă a anchetelor și a judecăților a devenit o problemă acută.


Sunt foarte multe dosare deschise care nu au soluție, într-un fel sau în altul: clasare, trimitere în judecată. Dacă vorbim de judecată, (o soluție de – n.red.) achitare, condamnare, restituire. Nu putem sta cu dosare deschise la infinit. Nu vorbesc doar de cauzele penale”, a spus, luni dimineața, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Predoiu a adăugat că sunt foarte mulți oameni care au procese în justiție care îi scriu despre problemele lor și care „sunt disperați”.

„Au hotărâri judecătorești pronunțate și neredactate de luni de zile. E o problemă și cu schema de personal, dar e doar o problemă de schemă de personal sau e o problemă de abordare, de atitutdine, de abordare, de dedicație a magistratului față de serviciul public? Da, în unele cazuri poate se justifică o redactare ușor întâziată pentru că e o cauză mai complexă, e nevoie de argumente, de a verifica doctrina, poate fi cazul unei instanțe mai aglomerate sau a unui parchet mai aglomerat, dar nu putem accepta ideea că sistemic e un fenomen și să acceptăm acest fenomen de anchete care trenează, respectiv judecăți care fie treanază, fie dacă au fost dezlegate prin decizii, nu se redactează hotărârea”, a adăugat sursa menționată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.