Mud Boulevard: „Ne place ca muzica să fie ritmată, să aibă dans...

Mud Boulevard: „Ne place ca muzica să fie ritmată, să aibă dans în ea, să aibă forță și dramă, să aibă o geometrie inteligentă, firească, să nu fie inutil de complicată“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

În cadrul ediției din 2018 a festivalului Launmomentdat, timișorenii au avut parte de debutul scenic al unui proiect numit Mud Boulevard. Născut în laboratoarele BRUM, muzica lor este, după cum îi spune și numele, una plină de contraste. Sau ca să îi cităm pe ei, „o revenire la primordial, prin angrenajul civilizației, spațiu de joacă pentru copii de toate vârstele, o mlaștină în care au fost aruncate genuri muzicale diverse”.

„Eu, un anonim, am auzit-o pe Emi (o anonimă), la un jam session la Ambasada și i-am propus să colaborăm. După 2 ani aveam șapte piese și o trupă, cu Sergiu (alt anonim) la tobe și chestii electronice. A mai trecut un an ca să avem tot ce avem acum și să adunăm public. Amândoi sunt muzicieni fantastici, prin înțelegerea muzicii, prin talent, dedicare. Sunt muzicieni cu care poți lucra, care compun un mediu creativ și totul devine artă. Ca stil, a fost foarte simplu. După atâția ani de experimente și lucru cu instrumentele, nu a trebuit decât să ne lăsăm liberă inspirația, necondiționată de vreo propunere de direcție, de stil. Am făcut pur și simplu compoziții care ne-au plăcut. Ne place ca muzica să fie ritmată, să aibă dans în ea, să aibă forță și dramă, să aibă o geometrie inteligentă, firească, să nu fie inutil de complicată, să fie sinceră și să nu te ia de gât «Hai, ascultă-măăă!!!!!». Dar să te ia, să te ducă, de-o fi să o remarci“, a spus „anonimul“ Cătă, inițiatorul acestui proiect.

Mud Boulevard a avut apariții interesante în spațiul local find prezenți printre altele și la deschiderea BETA 2018 – bienala timișoreană de arhitectură, în cadrul evenimentului Art Factory derulat la București sau la Festivalul Biciliștilor din Timișoara pus la cale de Verde pentru Biciclete.


Spre deosebire de multe alte proiecte muzicale, cei de la Mud Bulevard își asumă un anonimat parțial al membrilor trupei, în conformitate deplină cu interesul tot mai redus din ultimul timp pentru arta independentă.

„Chestia cu anonimatul e ca și în «A Bronx Tale» – «Nobody cares». Nu interesează pe nimeni. E exagerată puțin chestia asta… dar nu prea mult. E o modă contemporană, că mulți vor să-și facă numele cunoscut, te agasează cu brandul și nu pun bază pe conținut. E gol. Așa ne-am gândit și noi, că suntem nobody oricum. Nu contează numele atât de mult. Ne acceptăm și noi anonimatul. Zona mecanismelor social artistice contemporane e o zonă stufoasă și complicată pe care nu o cunosc foarte bine dar ne influențează viața iar artiștii sunt prinși în mecanisme de acest fel. Cred că interesul tot mai redus față de arta independentă e direct legat de educația maselor, de o stare de saturație artistică, intelectuală, de trendurile sociale, de greșit indusa idee că «oricine poate fi artist», de lipsa de apreciere a actului cultural de către cei «in charge». E mult mai simplu să menții (nu să susții) cultura instituționalizată decât să-ți bați capul cu ceva neclar, nesigur, experimental ca arta independentă, ai cărei artiști sunt oameni liberi. Majoritatea artiștilor independenți, pe care-i știu de pe aici, o duc rău din cauza lipsei unui cadru de sustinere și uneori își modelează arta, că poate le-o fi mai ușor. Majoritatea schimbărilor majore din arta modernă au fost posibile din cauza susținerii artei independente și au plecat de la arta independentă. Din underground. La noi …imitații. Anonimi”, a mai spus inițiatorul proiectului Mud Bulevard.

Albumul de debut al proiectului Mud Bulevard „Moneyfest“, va fi lansat la începutul lunii februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.