Nicolae Robu nu vrea ca cei care conduc consiliile județene să fie...

Nicolae Robu nu vrea ca cei care conduc consiliile județene să fie aleși prin vot direct: „Nu sunt președinții județului”

2
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, primarul Timișoarei și liderul PNL Timiș, nu vrea ca cei care conduc consiliile județene să fie aleși prin vot direct, la fel cum se întâmplă în cazul primarilor. Asta pentru că, susține edilul-șef, persoana care ocupă o astfel de funcție nu este președintele județului, ci doar al instituției.

„PNL dorește schimbarea legii astfel încât președintele consiliului județean să nu mai fie ales prin vot direct, ci de către consilierii județeni, exact cum s-a întâmplat până acum. Considerăm că este mai potrivit așa, pentru că vorbim de președintele consiliului județean, nu de președintele județului.


Consider că președintele consiliului județean ar trebui ales ca și până acum, de către consilierii județeni și sper ca guvernul PNL să întreprindă cele necesare pentru reglementarea lucrurilor în acest sens”, a afirmat Nicolae Robu.

Liderul PNL Timiș a mai precizat că în cazul în care se va decide ca președintele consiliului județean să fie ales dintre consilierii județeni, atunci organizația județeană a partidului nu va mai desemna o persoană pe care să o susțină pentru această funcție.

„Dacă se schimbă legea și președintele consiliului județean va fi ales de către consilierii județeni, nu mai este cazul să desemnăm dinainte o persoană care să fie susținută pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. Mereu am considerat că este fără sens să provoci o competiție internă pentru o funcție pe care nu o ai la dispoziție, pentru că nu ai nicio persoană, personalitate care să aibă un scor peste scorul partidului. Dacă ai avea, ar avea logică să anunți că acea persoană ar fi candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș și ar fi în ipostaza de locomotivă pentru partidul tău. Dar nimeni nu are un scor peste cel al partidului și de ce să creezi o dispută internă acum, când ar trebui să ne ocupăm de organizarea alegerilor locale, încât să obținem un scor cât mai bun”, a explicat Nicolae Robu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.