Nicolae Robu, sprijinit de liberalii din Timiș aflați în conducerea PNL. Ben...

Nicolae Robu, sprijinit de liberalii din Timiș aflați în conducerea PNL. Ben Oni Ardelean: „Este susținut în toate pozițiile în care se află”

3
DISTRIBUIȚI

robu busoi ardelean

Nicolae Robu este susținut în continuare de către conducerea PNL pentru toate funcțiile în care se află, asta deși, recent, primarul Timișoarei a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în dosarul retrocedărilor ilegale. Cel puțin asta au susținut, astăzi, doi vicepreședinți PNL din Timiș, prezenți în cadrul unei conferințe de presă: Ben Oni Ardelean și Cristian Bușoi.

Pentru început, Nicolae Robu a fost întrebat de către un jurnalist dacă în ședința Biroului Politic Județean al PNL Timiș, care a avut loc ieri, s-a discutat despre situația sa, după ce a fost trimis în judecată. „Nu a pus nimeni în discuție asta, dimpotrivă, toți colegii înțeleg lucrurile corect, așa cum trebuie înțelese și evident că relațiile noastre sunt foarte bune în cadrul PNL Timiș. Suntem o echipă unită, mobilizată la maximum pentru câștigarea alegerilor”, a precizat Nicolae Robu.

Aceeași întrebare le-a fost pusă și celor doi liberali prezenți în cadrul conferinței de presă, care au precizat că Nicolae Robu este susținut în continuare de către PNL, dar o decizie finală nu a fost încă luată.

„Nu s-a discutat. Suntem doi vicepreședinți naționali aici, am declanșat la nivel de reședințe, municipii de județ și pentru marile orașe acele sondaje.


De departe domnul Robu stă extrem de bine în toate sondajele. Este susținut de PNL în acest moment pe toate pozițiile pe care se află, nu există niciun fel de problemă și eu cred că are prima șansă la a câștiga Primăria Timișoara. Cred că este un lucru bun pentru noi, l-am susținut în tot acest timp și nu cred că cineva din partid sau din afara lui are vreun dubiu că nu va câștiga alegerile locale”, a afirmat deputatul Ben Oni Ardelean.

De asemenea, europarlamentarul Cristian Bușoi a ținut să precizeze că „domnul Robu e și va fi primarul liberal, PNL, al municipiului Timișoara”.

Un alt jurnalist i-a întrebat pe cei doi vicepreședinți dacă se va face o excepție în cazul lui Nicolae Robu în ceea ce privește criteriile de integritate ale PNL, moment în care primarul Timișoarei a răbufnit.

„Acele criterii trebuie și înțelese și cine vrea le înțelege și cine nu, nu le înțelege. Eu nu vreau să fac acest joc. Este un proces în instanță, hai să lăsăm instanța să-și vadă de treabă. Am discutat despre acest subiect ce a fost de discutat, nu am ce să mai spun, să repet, pentru că nu accept, că nu sunt papagal, să repet aceleași lucruri. Nu am nimic și nu e nimic de adăugat. Acele criterii nu sunt lege, ci au un spirit al lor, se referă la moralitate, nimeni nu m-a acuzat pe mine de ceva imoral în tot ce s-a întâmplat. Lăsăm justiția să-și vadă de treabă. Nu mai vreau să discut acest subiect, că ar înseamna și lipsă de respect față de justiție și eu respect justiția”, a declarat Nicolae Robu.

Totodată, Cristian Bușoi a precizat că o decizie oficială va fi luată în luna martie a acestui an. „În mod formal, decizia va fi luată în luna martie, înainte de alegerile locale. Vă spun care este poziția pe care am simțit-o la absolut toți colegii din conducere, este o poziție normală, corectă. Nu văd să fie o altă abordare decât cea explicată azi aici”, a adăugat europarlamentarul liberal.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.