O viață dedicată hip hop-ului. Alexandru Ciubotaru aka Megga Dillah a participat...

O viață dedicată hip hop-ului. Alexandru Ciubotaru aka Megga Dillah a participat la ultima ediție a concursului Vocea României

0
DISTRIBUIȚI

Megga Dillah a reușit să impresioneze juriul popularului concurs, intrând în echipa lui Smiley, și a lansat recent albumul discografic „Amplifică“.

Artistul timișorean care a început sâ cânte cu aproape 15 ani în urmă face parte din colectivul Hip Hop TM, crew cu care a susținut un concert la sfârșitul lunii noiembrie în cadrul semifinalei concursului Deer Music, la Radio Guerilla. „Muzica în general a evoluat foarte mult în cei 14 ani de activitate, în primul rând ca sound, datorită apariției mai multor studio-uri profesionale de înregistrări, există mai mulți beatmakeri talentați. Accesul la informație se face mult mai rapid, platformele de muzică sunt accesibile tuturor, site-urile de socializare la rândul lor ajută la promovarea artiștilor, multele festivaluri dau ocazia și artstilor mai puțin cunoscuți să fie ascultați de public. Poate una dintre cele mai mari probleme, la nivel local cel puțin, este lipsa sălilor de concerte pentru că dacă nu ești un artist cunoscut la nivel național, este foarte greu să găsești o locație în care să poți organiza un eveniment. Am ales să particip la Vocea României pentru a încerca să ridic cultura reggae și hip-hop spre mainstream, tocmai din această cauză am fost singurul participant care nu a cântat cover-uri, ci propriile piese. Sper ca prin decizia mea să ajungă underground-ul la cât mai multe urechi, deoarece sunt sigur că mulți oameni din România ar asculta… dar din cauza promovării slabe, acest fenomen nu ajunge la ei“, spune artistul timișorean.

Megga Dillah s-a apucat de cântat reggae încă din 2005 și a editat o serie de single-uri alături de mulți  muzicieni din țară și din străinătate. Acum șase ani, Megga Dillah a editat albumul Mr. President. „Am tot promis în ultimii ani că voi lansa un material nou, dar am așteptat momentul oportun, moment în care am simțit că piesele mele sunt la un anumit nivel și că am cui să mă adresez. În luna septembrie am început să urc pe canalul meu oficial de Youtube câte o piesă în fiecare săptămână. Albumul “Amplifică”  conține 10 piese care trec prin mai multe subgenuri Reggae, cum ar fi Dancehall, Jungle, Dub sau Roots. Majoritatea pieselor sunt produse de LionRiddims și am invitați și de pe plan național cât și internațional. Am colaborări cu participanți la Vocea României cum ar fi Bogdan Ghirau, Ioana Ana Maria, Daniel Tudor și Maria Fărcaș. Pe piesa «Atitudine» am colaborat cu One Lion și Argatu` iar pe «Yes Rasta» sunt prezenți Gemini Jaxx și Gani.


Pe plan internațional îi am ca și invitați pe Timan Faya din Elveția și pe Steppa Style din Rusia. Pe album seregăsește  și un remix Dub la piesa «Amplifică» realizat de Alin Dread din Germania“, spune timișoreanul.

Printre artiștii cu care a colaborat de-a lungul anilor Megga Dillah se numără și jamaicanul Omar Perry, cei doi realizând un featuring la piesa „Mystic Light”. Omar Perry este fiul legendarului Lee „Scratch” Perry, unul din cei mai influenți oameni care au contribuit la dezvoltarea muzicii reggae și dub în Jamaica și nu numai.

„Țînând cont de faptul că majoritatea artiștilor hip hop vin din București sau pleacă acolo imediat ce devin cunoscuți, nu putem face o comparație între diferența muzicii în funcție de zonele geografice. Părerea mea este că ar trebui creată câte o comunitate reggae și hip hop în toate marile orașe din țară și oamenii să încerce să-și promoveze mai mult muzica la nivel local. Și eu am avut nenumărate invitații să plec din Timișoara pentru a colabora cu artiști cunoscuți dar mereu am preferat să o fac de acasă. Consider că muzica hip hop și reggae este mai puțin sprijinită de mass-media. Artiștii în general se promovează singuri pe site-urile de socializare, platforme de streaming sau pe puținele site-uri de specialitate. Fac parte din crew-ul Hip Hop TM din 2014 – 2015. Alături de aceștia am participat activ la diferite evenimente și proiecte de-a lungul timpului. Cel mai nou material Hip Hop TM este albumul intitulat Alcoolici Cunoscuți, lansat în luna iulie a acestui an. Acesta conține 13 piese înregistrate «În Garaj», mixate de LionRiddims și Attila Luchinich, masterul final fiind făcut în DSP Timișoara. Ca invitați pe album îi regășiți pe Alpha Sek, One Lion, MCx Woodie, Drey și Seba, iar pe partea de producție muzicală pe Plastel, Manafique, LionRiddims, DSP, Drey, Riza Penjoel și Zerh Beatz. Albumul beneficiază și de două videoclipuri realizate de Happy End Studio la piesele În Larg și Alcoolici Cunoscuți. Ca planuri de viitor membrii echipei, Kaos INK, Mithrill, Sangomma și eu, lucrăm la mai multe proiecte individuale și de grup urmând că o parte dintre ele să se materializeze în viitorul apropiat. Tot în vara acestui an am participat la concursul «Trupe noi de pe la noi», unde am reușit să ne calificăm în semifinale, iar cu această ocazie am fost invitați să cântăm live în emisiunea Nesemnații de la Radio Guerilla din 27 noiembrie. Ținând cont că foarte puțini artiști reggae sau hip hop din vestul țării au reușit să fie cunoscuți la nivel național, crew-ul Hip Hop TM dorește să reușească acest lucru prin calitate, muncă și seriozitatea de care dau dovadă cu fiecare eveniment organizat sau material lansat. Un alt obiectiv impus este creearea unei comunități hip hop și reggae la nivel local prin care să fie promovați și alți artiști mai puțin cunoscuți“, a mai spus artistul timișorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.