Nepalezi care voiau să iasă ilegal din România, prinși într-o gară din...

Nepalezi care voiau să iasă ilegal din România, prinși într-o gară din Timiș. Unde încercau să ajungă

0
DISTRIBUIȚI
Foto: politiadefrontiera.ro

Tot mai mulți refugi încearcă să treac ilegal granița, fie din Serbia în România, fie invers, prin apropierea punctului de trecere de la Jimbolia.


Duminică au fost depistați opt străini, în gara din Jimbolia, care au fost conduși la sediul poliției de frontieră.

Migranții au fost descoperiți în urma unei acțiuni pe linia combaterii migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competență. În gara din Jimbolia au fost depistați opt cetățeni străini.

S-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetățeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 22 şi 35 de ani, posesori ai unor permise de şedere temporară în România. Aceştia au declarat că au circulat cu trenul de la Timişoara la Jimbolia şi intenţionau să treacă ilegal frontiera în Serbia, cu scopul de a ajunge în Portugalia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar persoanele vor fi preluate de Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

MARIUS POPESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.