Parcul Botanic va fi iluminat public pentru prima dată, în cadrul unui...

Parcul Botanic va fi iluminat public pentru prima dată, în cadrul unui proiect european. Valoarea investiției

2
DISTRIBUIȚI

Parcul Botanic va beneficia de iluminat public pentru prima dată, în următoarea perioadă. Vă reamintim că Primăria Timișoara a depus un proiect în speranța că va obține fonduri europene pentru a ilumina parcul, însă, în primă fază, acesta a fost trecut pe lista de rezervă.

Iată că astăzi, Nicolae Robu a anunțat, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, că s-a trecut la finanțarea proiectelor aflate pe lista de rezervă, iar extinderea iluminatului public în Parcul Botanic se numără printre proiectele care vor primi finanțare.


Valoarea proiectului este de 3,8 milioane de lei, cu TVA inclus.

„Parcul Botanic nu a avut niciodată iluminat public, este culmea-culmilor. Pentru a realiza iluminat într-un parc de un areal larg, cum este cel al Parcului Botanic, este nevoie de un proiect, nu de o simplă intervenție. Așa că am aplicat pe fonduri europene. Inițial, nu a fost eligibil, dar acum, ca urmare a suplimentării fondurilor, proiectul intră la finanțare. Așadar, vom avea Parcul Botanic iluminat public, așa cum se cuvine”, a declarat Nicolae Robu.

Reprezentanții Primăriei Timișoara și-au propus să opteze pentru un iluminat inteligent în Parcul Botanic, care va fi controlat de la distanță. În cadrul proiectului va fi realizată o rețea electrică subterană în lungime de 3.400 de metri, cu cablu armat de-a lungul aleilor din parc. Rețeaua va fi de tip buclat, astfel încât, în cazul defectării unui tronson de cablu, să poată fi asigurată continuitatea alimentării cu energie electrică, fiind necesari 4.200 de metri de cablu.

De asemenea, alimentarea rețelei electrice noi se va face din două posturi de transformare și va fi instalat și pus în funcțiune un sistem de telemanagement. Totodată, vor fi montate două puncte de aprindere, 219 stâlpi metalici ornamentali de 3,5 metri, cu fundația aferentă, precum și 219 de aparate de iluminat ornamentale, echipate cu sursă de lumină led, care vor fi controlate de la distanță.

2 COMENTARII

  1. „„Parcul Botanic nu a avut niciodată iluminat public, este culmea-culmilor.”, foarte bun simt al observatiei are acest robulache. dar pe strazile timisoarei exista iluminat public, bai, limbricule??

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.