Polițiștii rutieri din Timiș, atenționări pentru șoferii care circulă în condiții de...

Polițiștii rutieri din Timiș, atenționări pentru șoferii care circulă în condiții de ceață. Care sunt recomandările

0
DISTRIBUIȚI

De mai bine de 24 de ore, întregul județ Timiș se află sub cod galben de ceață. Pentru a evita incidentele în trafic, polițiștii rutieri au o serie de recomandări, care-i vizează pe șoferi.

Vă reamintim că azi-dimineață meteorologii au emis un nou cod galben de ceață, valabil nu doar în Timiș, dar și în Caraș-Severin, Arad, Hunedoara și Bihor. Polițiștii rutieri recomandă tuturor participanților la trafic să respecte, cu strictețe, regulile de circulație, semnificația indicatoarelor rutiere, să adapteze permanent viteza la condițiile meteo și să se informeze cu privire la condițiile meteo și tronsoanele de drum pe care le vor parcurge.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație  pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie sa acorde o atenție deosebită condusului, pentru ca poartă, nu doar responsabilitatea siguranței lor, ci și a călătorilor.


Șoferii sunt îndemnați să adapteze permanent viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic și să circule cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, mai ales când fenomenul ceții dense este asociat cu un carosabil umed.

Foarte important este să se păstreze o distanță de siguranță față de autovehiculul care circulă în față. “Circulați cu viteza redusă, pentru a putea frâna în condiții de siguranță! Țineți cont de faptul că, în condiții de vizibilitate redusă, distanțele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mențineți o distanță mai mare între mașina dumneavoastră și cea din față!”, transmit polițiștii rutieri din Timiș.

Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri ca intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.