Primăria Timișoara, un nou pas pentru a realiza complexurile sportive din Șagului...

Primăria Timișoara, un nou pas pentru a realiza complexurile sportive din Șagului și Buziașului

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a făcut un nou pas important cu scopul de a realiza complexurile sportive și de agrement din Calea Șagului și Calea Buziașului. Astfel, în plenul Consiliului Local Timișoara din această săptămână, au fost votate două proiecte de hotărâre prin care au fost aprobate studiile de fezabilitate.

Astfel, din documentația care însoțește proiectul privind complexul sportiv din Calea Șagului aflăm că acesta va fi realizat pe str. Paul Constantinescu și va fi alcătuit dintr-un bazin de înot acoperit, un bazin în aer liber, un teren de tenis și alte amenajări exterioare. Valoarea totală a investiției este estimată la 60 de milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de realizare este de 18 luni. Bazinul semi-olimpic acoperit va avea o lungime de 25 metri. La parter urmează să fie amenajată o sală multifuncțională, precum și o tribună pentru spectatori. De asemenea, la etaj și mezanin vor funcționa săli de fitness și terase.


Terenul de tenis va fi înconjurat parțial de tribune și de o pistă de alergare suspendată.

„Se va amenaja o pistă de alergare, perimetral întregului proiect, iar datorită formei și dimensiunilor mici ale terenului, prin imposibilitatea de a avea o pistă de alergare la sol, s-a decis suspendarea ei peste anumite funcțiuni situate la parter, deservind și ca o cale de evacuare din aproape orice punct situat la etaj al incintei”, scrie în proiectul de hotărâre.

În ceea ce privește complexul sportiv și de agrement din Calea Buziașului, acesta va fi amenajat între străzile N.D. Cocea, str. Legumiculturii și str. Recoltei și va fi alcătuit din bazin de înot acoperit, bazin în aer liber, teren rugby/fotbal, tribune, precum și alte amenajări exterioare. Deocamdată, reprezentanții Primăriei Timișoara au omis să posteze pe site-ul instituției indicatorii tehnico-economici, astfel că valoarea estimată a investiției nu este încă publică.

Primăria Timișoara intenționează să realizeze un astfel de complex și în Calea Lipovei. „În Calea Lipovei suntem într-o fază mai avansată, acolo e în derulare licitația pentru execuție. Acolo, cât de curând, intrăm pe teren. La celelalte două complexuri din Calea Buziașului și Calea Șagului, am aprobat studiile de fezabilitate, imediat se trece la etapa de proiectare, cu elaborarea și a detaliilor de execuție, și apoi vom scoate la licitație și pentru cele două complexuri execuția în sine. Toate cele trei complexuri sunt angajate pe bani de la bugetul local. Sunt obiective extrem de importante, obiective la care ținem foarte mult și nu ne-a fost ușor să ajungem să și dăm viață și mai e până când ele vor fi și puse la dispoziția cetățenilor, să se bucure de ele”, a declarat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.