Primăria Timișoara vrea să amenajeze Camera 30 cu peste 300.000 de euro....

Primăria Timișoara vrea să amenajeze Camera 30 cu peste 300.000 de euro. De ce s-a dublat prețul

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara este dispusă să plătească o sumă uriașă de bani cu scopul amenajării unei încăperi din cadrul instituției. Este vorba de camera 30, iar astăzi, în plenul Consiliului Local Timișoara, a fost aprobat un proiect de hotărâre din care aflăm că valoarea estimată a lucrărilor este estimată la aproape 310.000 euro, dublu față de cel aprobat în urmă cu trei ani.

Concret, aleșii locali au votat actualizarea indicatorilor tehnico-economici și devizul general pentru obiectivul „Reamenajare camera 30 din clădirea Primăriei Municipiului Timișoara”. Conform documentației care însoțește proiectul de hotărâre, camera 30, „cu caracter actual de sală, se află în aripa est, spre curtea ansamblului istoric de corpuri cu front la străzile 20 Decembrie 1989 și curtea primăriei.


Aripa respectivă are un regim de înălțime P+2E, cu parterul sub formă de sală, cu înălțimea de 5,52m, fără compartimentări. Accesul se face din curte printr-un hol aflat la cota sălii și sub nivelul general al cotei parterului și al clădirii principale”.

Reprezentanții Primăriei Timișoara intenționează să amenajeze toată suprafața sălii, de 207 mp. Tot din proiectul de hotărâre aflăm că indicatorii tehnico-economici la faza DALI au fost aprobați încă din anul 2016. Valoarea totală a investiției a fost estimată la aproape 720.000 lei, cu TVA inclus, însă nu s-a făcut nimic în tot acest timp privind amenajarea camerei 30.

Iată că în luna noiembrie a anului trecut, ca urmare a actualizării documentației economice, s-a ajuns la o valoare estimată a investiției de 1,45 milioane de lei, cu TVA inclus. „Tariful manoperei s-a majorat cu 95,5% față de anul 2016, întrucât s-a actualizat conform creșterii salariului de bază minim brut stabilit în sectorul construcțiilor, conform OUG nr. 114/2018. Prin actualizarea prețurilor materialelor și a echipamentelor s-a majorat valoarea materialelor. (…) Pentru eliberarea autorizației de construire pentru investiția în cauză a fost necesar obținerea avizului de securitate la incendiu pentru întreaga clădire a Primăriei Municipiului Timișoara. Conform acestui aviz, a fost necesară recalcularea devizelor instalațiilor PSI, rezultând o majorare de circa 15%”, scrie în proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.