Primăriile din Timiș mai primesc încă 27 de milioane lei din TVA...

Primăriile din Timiș mai primesc încă 27 de milioane lei din TVA și impozitul pe venit

0
DISTRIBUIȚI

Primăriile din județul Timiș urmează să primească încă 27 de milioane de lei din TVA și impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe acest an. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat, astăzi, în plenul Consiliului Județean Timiș.

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a declarat presei, la finalul plenului, că nu este deloc mulțumit de modul în care au fost repartizate aceste sume județelor.

„Suma pe acest an pe care Consiliul Județean Timiș trebuie să o împartă pentru echilibrarea bugetelor locale este de aproximativ 70 milioane lei. Din păcate, prin Legea bugetului de stat s-a plafonat suma la nivelul de 27,5 milioane lei pentru toate județele, în mod egal. Ceea ce mi se pare o nedreptate prin construcția Legii bugetului de stat, pentru că nu mi se pare normal ca noi, prin eforturile pe care le facem de a atrage investitori în județul Timiș, din impozitul pe venit care ar trebui să vină în bugetul consiliului județean și în bugetul autorităților locale, să mergem să sprijinim alte județe din țară care au un impozit pe venit mult mai redus.


Din păcate, asta este suma, de 27 milioane lei, care astăzi a fost aprobată pentru echilibrarea bugetelor locale, spre autoritățile locale. Nu ajunge, categoric nu, pentru că foarte multe primării au demarat proiecte pe fonduri europene, au nevoie de cofinanțări, au nevoie și de cheltuieli neeligibile, pentru că apar situații neprevăzute în implementarea unui proiect, iar aceste situații sunt suportate din bugetele locale”, a afirmat Călin Dobra.

Șeful CJ Timiș a mai explicat că fiecare primărie din județ a primit, în medie, între 200.000 și 300.000 de lei.

De asemenea, tot astăzi, în plenul Consiliului Județean Timiș a fost aprobat și un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea repartizării sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe acest an. În total, este vorba de o sumă care se ridică la aproape 21 milioane lei.

„Noi am primit din sumele defalcate de TVA valoarea de 20 milioane lei. Puteam să o reținem în totalitate la nivelul drumurilor județene, dar nu am vrut acest lucru pentru a veni în sprijinul autorităților locale. Bineînțeles că nu rezolvăm nici la nivelul consiliului județean, pentru că avem o cu totul altă problemă. Și anume, sumele necesare de a fi acordate din bugetul de stat pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș nu acoperă decât 30% din nevoile direcției, iar noi aici avem obligația de a lua banii din dezvoltare și să susținem funcționarea DGASPC Timiș, sume care ajung aproximativ la 60 milioane lei”, a detaliat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.