Primarul Robu, clarificări privind calitatea aerului din Timișoara: „Noi am luat măsurile...

Primarul Robu, clarificări privind calitatea aerului din Timișoara: „Noi am luat măsurile de prevenire fără să ne ceară ministrul Mediului”

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a ținut să ofere, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, noi detalii referitoare la ultimele sale postări de pe Facebook privind calitatea aerului. Astfel, primarul Timișoarei susține că a făcut acele date publice nu ca răspuns dat unor alte persoane, cu referire la Dominic Samuel Fritz, care a semnalat probleme privind calitatea aerului din oraș, ci pentru că așa a dorit el.

„Eu, din când în când, postez pe Facebook situația reală, oficială, a calității aerului în Timișoara. Nu spun că e bun sau că nu e bun, ci redau valorile reale ale parametrilor aerului, cele oficiale, măsurate de stații omologate, recunoscute de Comisia Europeană. Aceste stații nu sunt gestionate de Primăria Timișoata. Vreau să informăm corect cetățenii, pentru că vă spun că am avut un gust amar… Vă privește pe fiecare, vă decredibilizați prin atitudinile incorecte față de oraș, dar e dreptul fiecăruia și la așa ceva, intrați într-un joc politicianist în care eu nu intru, deși unii tot se străduiesc să mă includă. Habar n-am ce postează x, y sau z și nici nu accept când unii mai încearcă să-mi arate să mă uit, că nu mă interesează. Eu încerc să-i informez pe timișoreni din când în când, fără nicio legătură cu ce fac alții”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că nu poate lua în seamă decât datele indicate de stațiile de măsurare a calității aerului, care sunt agreate de Comisia Europeană, și că nu există nicio contradicție între postările sale de pe Facebook și afirmațiile ministrului Mediului.


Vă reamintim că, ieri, ministrul Mediului a declarat că zece orașe, printre care și Timișoara, trebuie să facă planuri în ceea ce privește reducerea poluării.

„Nu știu unde ați văzut contradicție între ce am comunicat eu și ministrul Mediului. Eu doar am reprodus valorile de la ora 08.00, la care traficul este de vârf, de la cele două stații care măsoară toți parametrii. Eu am declarat că îmi doresc ca toți parametrii să fie pe verde închis, adică excelent, dar nici să vorbim acum despre măști în Timișoara. Ministrul Mediului a spus că zece orașe, printre care și Timișoara, trebuia să ia măsuri preventive. Dar noi am luat măsurile fără să ne ceară ministrul, am acționat preventiv să nu mai ajungem din nou sub sancțiune. Asta este realitatea. Și eu pot să creez niște stații de măsurare și să spun că aerul e cum vreau eu să fie, nu spun că măsoară incorect parametrii calității aerului. Dar valorile oficiale sunt cele date de cele patru stații”, a detaliat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a ținut să precizeze încă o dată că nu există nicio discrepanță între ce a declarat ei și afirmația făcută de ministrul Mediului, pentru că el doar a prezentat niște date oficiale.

„Haideți să fim corecți cu oamenii și cu orașul nostru, nu trebuie să îl pictăm altfel de cum este, ca să arate mai bine, dar nici să-l defăimăm nu este corect. Trebuie să-l prezentăm cu plusurile și cu minusurile sale. Eu chiar iubesc orașul ăsta, mi-am dedicat ani din viață din dragoste pentru el și lupt pentru el de fiecare dată când văd că e supus la nedreptăți”, a afirmat Nicolae Robu.

Totodată, edilul-șef a precizat că recent nu a primit nicio adresă oficială de la Ministerul Mediului, ci doar una în trecut cu privire la planul de calitate a aerului, care este aproape finalizat.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. S-au luat toate masurile ca sa ramana Primar dl „academician” alternativ. Cred ca ar trebui luata in considerare actionarea in justitie a D-lui ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.