Primarul Robu, apărare în avans pentru dosarul în care este cercetat de...

Primarul Robu, apărare în avans pentru dosarul în care este cercetat de DNA: „Am fost prea corecți și am avut probleme”. Reacția când a fost întrebat de promovarea prietenei fiicei sale

4
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a ținut, astăzi, în cadrul conferinței de presă organizată la sediul Primăriei Timișoara, să vorbească despre dosarul privind anveloparea blocurilor, în care este cercetat de DNA. Asta deși niciun jurnalist nu i-a pus o întrebare în acest sens. Astfel, primarul Timișoarei a susținut că s-a ajuns în această situație pentru că a fost prea corect.

„Din fericire, nu permite legea variații mari. Într-o vreme se făceau abuzuri datorită marjei foarte largi în care legea permitea modificarea valorii contractelor (n.r. încheiate de către instituțiile publice). Legea s-a îmbunătățit în acest sens și asta responsabilizează, pentru că înainte se cam profita de faptul că era această marjă mare. Pe de o parte, era o anumită superficialitate în tratarea problemelor, iar pe de altă parte, probabil că era și rea credință, se exploata pentru a se plăti mai mult celor care îndeplineau anumite condiții în acest sens. Noi avem probleme pentru că n-am vrut să plătim atât cât au pretins alții, am fost prea corecți și avem probleme. Vă aduceți aminte cazul în care contractul era de 15.000 de euro și cel care l-a acceptat în acele condiții a pretins 250.000 de euro și neprimind, pentru că nu se putea plăti nici măcar un euro peste cât este legal, am ajuns noi să fim subiect de discuții”, a declarat Nicolae Robu.

La finalul conferinței de presă, primarul Timișoarei a fost întrebat de către editorul-șef PRESSALERT.ro, Dragoș Boța, ce calități o recomandă pe Adina Popovici, prietena fiicei edilului, care a fost numită director la Polul de Creștere Timișoara.


Însă Nicolae Robu nu a dorit să răspundă, lansând un nou atac la adresa jurnalistului.

„Știți bine că eu nu port discuții cu acest cetățean, sunt tolerant și, prin urmare, accept să inspir același aer și îl primesc la conferințele de presă, să audă și el ce se vorbește, chiar dacă sunt convins că una aude și alta receptează mai în profunzime. La fiecare ședință se oferă astfel de scene și eu nu mă joc cu cuvintele. Dar să ai tupeul după mizeria făcută recent (n.r. dezvăluirile făcute la Antena 3 legate de legăturile dintre administrația locală, lumea interlopă și numirile «meritocrate» în funcții), încă să mai deschizi gura, este… Dar grădina Domnului este foarte mare, eu nu mă mai mir și asta este, așa ne-a lăsat Cel de Sus, într-o foarte mare diversitate care se ascunde în noi dincolo de înfățișarea fizică, mai mult sau mai puțin asemănătoare. (…) Important este să lăsăm în urma noastră lucruri, iar în privința corectitudinii și cinstei, vă garantez că stăm foarte, foarte bine. Și stăm foarte bine și la capitolul eficiență, lăsând la o parte modestia”, a afirmat Nicolae Robu.

4 COMENTARII

  1. nu mai bine raspunzi la intrebari, bai, rob corupt si incompetent? puscaria te asteapta. nu esti acolo pe banul meu sa faci circ, tre’ sa fii tras la raspundere

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.