Proiecție de film și strângere de fonduri pentru migranții de la granița...

Proiecție de film și strângere de fonduri pentru migranții de la granița de vest a României

0
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 22 ianuarie, la Reciproc Café, de la ora 18 va avea loc proiecția filmului „For Sama”, un documentar autobiografic care spune povestea lui Waad al-Kateab pe parcursul a cinci ani din revoltă din Alep, Siria.


Cinci ani în care tânăra se îndrăgostește, se căsătorește și o naște pe Sama, totul pe fundalul unui conflict ce escaladează nimicitor. Filmul este subtitrat în engleză.

Evenimentul este organizat în semn de solidaritate cu migranții care intră în România prin punctul de trecere Moravița și cel mai probabil vor solicita azil în România. Timp de 24 – 48 ore aceștia sunt în custodia Poliției de Frontieră din România, adesea fără hrană sau produse de igienă de bază.

„Ne propunem să strângem fonduri pentru 50 de pachete de urgență în valoare de 25-30 de lei (produse neperisabile: apă, cornuri cu ciocolată, biscuiți, fructe deshidratate și produse igienă: șervetele umede, săpun, etc). Dacă doriți, puteți aduce direct un asemenea pachețel la Reciproc Cafe sau puteți dona bani pentru achiziția unui astfel de pachet. Donațiile vor fi distribuite migranților în nevoie cu ajutorul asociației JRS Romania“, spun organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.