Raport devastator al Corpului de Control al MAI. Chestorul Giura, dictatură personală...

Raport devastator al Corpului de Control al MAI. Chestorul Giura, dictatură personală la conducerea structurii care asigură securitatea graniței externe a UE cu Serbia

2
DISTRIBUIȚI

Chestorul Tiberiu Giura a transformat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara în propria moșie, acționând ca un dictator și încălcând o serie de regulamente în vigoare, reiese dintr-un raport al Corpul de control al ministrului de Interne după audierea subordonaților acestuia și verificării documentelor. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a prezentat în repetate rânduri cum a fost încălcată legislația în privința migranților din ordinul chestorului Giura care a dispus expulzări ilegale ale unor solicitanți de azil.

Giura a nesocotit regulamentele în vigoare și a decis să conducă personal serviciile teritoriale și sectoarele poliției de frontieră, deși acest lucru intră în atribuțiile adjunctului, cel care se ocupă de operativ. În realitate, adjunctul ITPF a mai coordonat doar activitatea a două servicii.

”Acest aspect a fost justificat de către comisarul șef de poliție Cumpănașu Iliuță în raportul personal prin faptul că încă de la data numirii chestorului de poliție Giura Tiberiu la conducerea unității a dat dispoziție să nu-i mai fie prezentată sinteza operativă, colaborarea și relaționarea dintre cei doi fiind deficitară care se rezumă doar la anumite dispoziții rezolutive sau discuții percepute de către adjunct drept umilințe”, se arată în raport.

Ședintele operative zilnice cu subordonații ale șefului ITPF s-au transformat în show-uri ale acestuia, la finalul cărora nu s-au putut identifica măsurile dispuse și implementarea acestora.


” Potrivit relatărilor polițiștilor participanți la o astfel de ședință, a rezultat că în fiecare dimineață are loc o asemenea activitate ”care durează exagerat de mult”, de la 45 de minute minim, la aproximativ două ore, două ore și jumătate și în care nu se stabilește aproape nimic, existând doar un monolog al inspectorului șef, iar participanții nu sunt întrebați nimic și nici nu li se cere părerea. De asemenea, inspectorul șef contrazice orice opinie contrară folosind argumente ridicole pe o durată mare de timp astfel că a devenit obișnuință în rândul cadrelor participante să nu-și exprime liber poziția întrucât explicațiile durează și se pierde timpul inutil”, au constatat cei de la corpul de control

Chestorul Giura este acuzat de faptul că în planificarea activității inspectoratului care asigură securitatea la granița externă a Uniunii Europene nu a dispus măsuri și nu a urmărit ca obiectivele planului anual de acțiune pentru 2019 să fie atinse, ignorând Strategia Națională de Ordine și Siguranță Publică 2015 -2020 și Strategia Națională de management integrat al frontierei de stat a României.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.