Regiunea Vest, încă 36 de milioane de euro, bani europeni, pentru întreprinderile...

Regiunea Vest, încă 36 de milioane de euro, bani europeni, pentru întreprinderile mici și mijlocii

0
DISTRIBUIȚI

Regiunea Vest beneficiază în momentul de faţă de 36,6 milioane de euro destinaţi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, care pot aplica pentru finanţări de la 200.000 de euro – valoarea minimă care poate fi acordată pentru un proiect – până la un milion de euro – valoarea maximă pentru dezvoltarea afacerii. Cofinanţarea din partea solicitantului este de minim 45% din valoarea cheltuielilor eligibile în cazul microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici, şi minimum 55% în cazul întreprinderilor mijlocii. Locul de implementare al proiectului trebuie să fie în regiunea Vest, în mediul urban, cu excepţia întreprinderilor mijlocii, în cazul cărora locul de implementare poate fi şi în mediul rural.

Depunerea proiectelor pentru linia de finanţare a Regio – POR  2014-2020 a început în 24 decembrie 2019 şi continuă până în data de 24 martie 2020.


Sunt finanţate construirea, modernizarea sau extinderea spaţiilor de producţie ori servicii, dotarea cu active corporale şi necorporale, inclusiv instrumente de comercializare online, implementarea unor procese de certificare sau rectificare a produselor şi alte investiţii şi activităţi, acest apel prioritar, de tip competitiv, vizând îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, sprijinirea creării şi extinderea capacităţilor avansate de producţie şi dezvoltarea serviciilor.

Până în prezent, în Regiunea Vest au fost depuse 29 de proiecte având o valoare nerambursabilă de 18,89 milioane de euro. Proiectele se pot depune exclusiv prin aplicaţia MySMIS. Pentru a veni în sprijinul potenţialilor beneficiari, Agenţia Pentru Dezvoltare Regională Vest a realizat broşura „Finanţările pentru IMM-uri – pregătirea proiectului tău, pas cu pas” şi stă la dispoziţia celor interesaţi cu informaţii suplimentare şi clarificări legate de obţinerea finanţărilor prin biroul său de Heldesk, dar deşi sumele sunt tentante, mulţi investitori privaţi ezită să recurgă la acest sprijin financiar, din lipsa sumei necesare pentru cofinanţare dar mai ales din cauza birocraţiei, pe care o consideră excesivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.