Reșițeanul Cristian Buică lansează cel de-al treilea album discografic, „Îndrăznește” VIDEO

Reșițeanul Cristian Buică lansează cel de-al treilea album discografic, „Îndrăznește” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Muzicianul reșițean Cristian Buică, chitarist, interpret și compozitor, a scos pe piață al treilea său album de studio, „Îndrăznește”. Acesta se adaugă astfel celorlalte două albume ale sale, „Noapte de aur” (2000) și „Unii cântă, alții beau” (2014). Piesa care dă titlul albumului din 2019 este pe versuri și muzică de Cristian Buică, iar interpretarea adună laolaltă cinci nume mari ale muzicii românești: Mircea Baniciu, Victor Socaciu, Zoia Alecu, Marius Bațu, Cristian Buică.

Cristian Buică s-a născut pe data de 6 mai 1960 și a cântat începând de la vârsta de 14 ani. În anul 1977 s-a înscris în Cenaclul „Atheneum” din Reșița, unde, cu ocazia unui turneu l-a cunoscut pe folkistul Mircea Florian, o personalitate marcantă a genului, care și-a pus amprenta asupra viitorului artist. Determinantă, însă, a fost întâlnirea cu Adrian Păunescu, cel care l-a remarcat la Festivalul „Baladele Dunării” de la Galați, moment în care și-a făcut și loc în Cenaclul Flacăra, de unde a fost nelipsit până la desființarea acestuia.

Concertul de lansare a acestui album va avea loc joi 23 ianuarie, de la ora 19, la Casa Bredicenilor din Lugoj, iar moderatorii evenimentului care are intrarea liberă vor fi Henrieta Szabo, Vasile Gondoci și Cristian Ghinea.

„Noul album a apărut la sfârșitul anului trecut și a fost înregistrat în studioul Nak Music Studio pe orchestrațiile lui Horațiu Medveșan.


Cântecul care deschide albumul (și are un intro deosebit !) l-am scris împreună cu poetul reșițean (atunci!) Mihai T Ioan,actualmente celebrul bucătar Uica Mihai ! O altă piesă de pe album, Lacul este pe textul lui Mihai Eminescu, iar celelalte texte aparțin lui Ion Chichere, Pompiliu Preotesoiu, Viorel Naidin și Dinu Olărașu“, spune autorul acestui disc.

Noul album al artistului care realizează în fiecare luni emisiunea Strada Folk la Radio Reșița a fost inclus în nominalizările pentru Premiile ForeverFolk la categoria „cel mai bun album“. Amatorii de folk pot vota favoriții lor la mai multe categorii aici, până în data de 24 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.