Reunire fără jucători noi la Ripensia Timişoara. Roş-galbenii vor pleca la finele...

Reunire fără jucători noi la Ripensia Timişoara. Roş-galbenii vor pleca la finele lunii în Antalya

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara s-a reunit fără noutăţi la nivelul lotului. Înainte de Revelion au plecat patru jucători iar până acum ţintele de pe lista înaintată conducerii de către tehnicianul Alexandru Pelici nu au fost „atinse”. Preşedintele Dumitru Mihu aşteaptă ca cei vizaţi să-şi scadă din pretenţii iar totodată roş-galbenii caută şi soluţii alternative pentru a se încadra în buget.

Roş-galbenii au început de azi pregătirea mini-returului pe arena „Electrica”, unde cele două terenuri, cel de joc şi cel secundar, erau preparate cu nisip în încercarea de a îmbunătăţi calitatea lor până la primăvară. De altfel, nu e exclus ca Ripensia să mai dispute jocuri pe „Dan Păltinişanu”, în funcţie de opţiunea „principalului” Alex Pelici.

Doar 22 de jucători a avut stafful roş-galben la primul antrenament din 2020. Deocamdată nu a venit nimeni. Totuşi, la capitolul antrenori a apărut o modificare, de pregătirea goalkeeperilor se ocupă acum Călin Frunză (ex-Ghiroda şi ACS Poli). „Aşteptăm în continuare, sunt patru poziţii pe care vrem să ne întărim. Ne aşteaptă un retur foarte greu, toate echipele se mişcă pe piaţa transferurilor, se întăresc. Sperăm să facem şi noi lucrul acesta, să găsim jucătorii necesare şi care să fie buni din toate punctele de vedere. Convenabil şi pe partea financiară. Să fie sub 30 de ani, ne dorim să coborâm media de vârstă. Lucrăm la întinerire şi prin aducerea de la echipa U19, care să facă pregătirea cu noi şi să vină cu noi în cantonament. Să vedem dacă ne putem baza pe ei şi să începem, de ce nu, cu ei în primul 11”, a declarat Alexandru Pelici la început de an.

Jucătorii de bandă stânga, Benea şi Gavrilă, se numără printre soluţiie „sub vârstă” vizate de antrenor. Acesta a lăsat o listă conducerii şi cu numele noi dorite la echipă.


Tehnicianul şi-a menţinut poziţia în faţa „patronatului” în privinţa postului de portar dorit întărit. „…sunt antrenorul echipei. Primul pe listă e portarul”, a subliniat Pelici. „În situaţia în care găsim portarul care să îndeplinească toate condiţiile…”, a completat Dumitru Mihu, care lăsase de înţeles că linia porţii nu e prioritate zero.

„Datoria mea e să spun ce e nevoie, dacă se va întâmpla bine, dacă nu tot bine. Treaba mea e să scot maximum”, a mai adăugat antrenorul, care-şi doreşte de asemenea o aripă dreapta, un atacant dreapta şi un vârf împins.

„În acelaşi timp ne dorim să aducem jucători de valoare, există posibilitatea să vină jucători până în 15 februarie. Sunt plusuri şi minusuri, avem resurse financiare limitate. Noi am discutat cu jucătorii doriţi de antrenor, am păstrat legătura cu ei şi cluburile şi pretenţiile financiare sunt foarte mari. Suntem la începutul campaniei de transferuri şi pretenţiile sunt foarte ridicate. Sunt jucători şi din Liga 2 şi din Liga 3”, a precizat Mitică Mihu.

Revenire în Turcia

Timişorenii se vor antrena pe plan local, de vineri în regim de semicantonament – cu două „şedinţe” pe zi – urmând ca din 27 ianuarie „Ripi” să-şi mute cartierul general, la fel ca în urmă cu un an, în Antalya, unde va disputa cinci jocuri amicale până la data încheierii stagiului – 7 februarie.

Primul amical al ripensiştilor în 2020 va fi pe 24 ianuarie cu Fortuna Becicherecu Mic, pe „sinteticul” de la Baza 2 a Politehnicii. În prima etapă de Liga 2 din noul an Ripensia va întâlni pe teren propriu Metaloglobus, în jurul weekendeului 21-23 februarie.

Călin Toma, „la mai bine”

Unul dintre numele importante plecate de la Ripensia în iarnă, fundaşul stânga Călin Toma a semnat cu colega de ligă Gloria Buzău, club care oferă printre cele mai mari salarii din B. „A fost o decizie pe care am luat-o în urma a ceea ce s-a discutat, poziţia de jucător tânăr, am găsit acolo doi jucători tineri care fac parte din acest plan. Şi el a plecat la mai bine din ce ştiu eu. La o echipă care are obiective…”, a explicat Alexandru Pelici despărţirea de cel care a purtat şi banderola de căpitan al echipei.

„Am mai avut oferte, dar am considerat că oferta de la Gloria este cea mai bună pentru mine din toate punctele de vedere. Îmi propun să mă integrez cât mai repede şi să ajut echipa la îndeplinirea obiectivelor”, ne-a spus Toma.

UPDATE Ripensia a publicat lista cu restul jocurilor de verificare din această iarnă (jocurile din perioada 27.01-07-02 se desfăşoară în Turcia):

29 ianuarie: Ripensia – FK Septemvri Sofia (Liga a 2-a bulgară)
31 ianuarie: Ripensia – KF Flamurtari Prishtine (Superliga din Kosovo)
2 februarie: Ripensia – ”U” Craiova (Liga a 3-a)
4 februarie: Ripensia – FK Kit Go Pehcevo (Liga a 3-a macedoneană)
12 februarie: Chișinău Criș – Ripensia
15 februarie: Ripensia – CSC Dumbrăvița

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.