Ripensia Timișoara a găsit soluţii peste Prut. Trei jucători din prima ligă...

Ripensia Timișoara a găsit soluţii peste Prut. Trei jucători din prima ligă a Moldovei au semnat cu roş-galbenii

0
DISTRIBUIȚI

Trendul de a înregimenta jucători din Moldova continuă în campionatele interne. De Ziua Micii Uniri, Ripensia Timişoara a anunţat înţelegeri cu trei jucători de peste Prut: Ivan Urvanţev – fost internaţional U21, respectiv gemenii Andrei şi Valerii Macriţchii – ambii tineri cu selecţii la prima reprezentativă.

„Ripi” a început să-şi completeze lotul cu soluţii „externe” după plecările numeroase din iarnă. Înainte de primul test al iernii şi totodată cu câteva zile înainte de plecarea în stagiul din Antalya, roş-galbenii au anunţat transferul unui „pachet” de trei jucători de la Dinamo-Auto, din prima ligă moldovenească. Toţi au semnat pe câte un an şi jumătate.

Ivan Urvanţev (22 ani) e un mijlocaş de buzunar, are 1,66 metri înălţime, care a crescut la Sheriff. În campionatul trecut a marcat 3 goluri în 19 apariţii pentru Dinamo-Auto, echipă clasată pe locul 4 la finele sezonului 2019, campionatul din ţara vecină disputându-se în sistemul primăvară-toamnă.


El a avut selecţii la naţionalele sub 21 de ani ale Moldovei şi a mai evoluat în elită la Zaria, Petrocub şi FC Sfîntul Gheorghe. În două rânduri a fost campion cu Sheriff.

În vârstă de 23 de ani, Andrei Macriţchii şi fratele său geamăn Valerii s-au bucurat inclusiv de selecţii la prima reprezentativă. Primul e o aripă stânga de 1,83 m înălţime, care de asemenea s-a aflat în curtea cunoscutei academii din Tiraspol. A jucat la ambele echipe din capitala Transnistriei, fiind de asemenea fost jucător al celor de la Petrocub şi Sf. Gheorghe. În sezonul 2019 a marcat două goluri în 18 meciuri pentru aceeaşi Dinamo-Auto. În schimb, fratele său evoluează pe postul de fundaş central şi a avut un parcurs asemănător în carieră, mai jucând însă şi pentru Speranţa Nisporeni. Ambii au câştigat toate trofeele posibile în Moldova (patru, respectiv trei campionate în dreptul lui Valerii Macriţchii). Acesta din urmă a marcat patru goluri în 24 de apariţii la Dinamo-Auto în ultimul campionat.

Celălalt transfer al iernii la „Ripi” a fost portarul Horaţiu Moldovan (Sepsi). În timp ce la capitolul plecări sunt şase nume: Călin Toma (Buzău), Haralambie Mociu (Foresta), Marius Staicu (posibil Fortuna Becicherecu Mic sau ACS Poli), Adrian Zalusch (Călăraşi), Albert Voinea (Turris) şi Marius Fotescu.

Azi, jucătorii pregătiţi de Alexandru Pelici au parte de primul test al iernii, de la ora 14.00, la Baza 2 Politehnica (sintetic) contra Fortunei Becicherecu Mic (Liga 3). De luni timişorenii vor parcurge un stagiu de zece zile în Antalya.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.