Robu a anunțat ce bani a alocat Guvernul pentru centura de sud,...

Robu a anunțat ce bani a alocat Guvernul pentru centura de sud, autostrada Timișoara – Belgrad și racordul cu A1, în acest an

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că în cursul zilei de ieri a avut o discuție cu Horațiu Simion, șeful Direcției de Drumuri și Poduri Timișoara, pe marginea a trei obiective importante pentru oraș. Este vorba de centura sud, racordul cu autostrada A1, precum și autostrada Timișoara – Belgrad.

Astfel, primarul Timișoarei susține că a primit o informare cu sumele alocate de Guvern pentru aceste investiții, în 2020.


Concret, proiectul centurii sud a primit 40,55 milioane lei, pentru finalizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Timișoara – Belgrad – 1,12 milioane lei, iar pentru racordul cu A1, de la bifurcația de la Sânandrei – 23,9 milioane lei.

„Sumele sunt cu statutul pe care-l cunoașteți din legea bugetului. Cea mai mare parte din sume provin din fonduri europene pentru aceste obiective și, desigur, sunt și cofinanțările la care este angajat statul român. Proiectele sunt gestionate de CNAIR”, a detaliat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei susține că a discutat cu șeful DRDP Timișoara și despre posibilitatea realizării unei girații la intersecția dintre Drumul Boilor și centura sud.

„Am discutat și soluția pentru intersecția dintre Drumul Boilor și centură. Acolo se impune să se realizeze un sens giratoriu și se va vedea, o girație controlată cu semafoare, fluxurile să fie prioritizate așa cum este mai potrivit, se va vedea soluția tehnică. Important este să se prevadă și această intersecție. Neexistând Drumul Boilor, nu s-a cuprins în proiectul inițial soluția respectivă. Noi am tot insistat să fie cuprinsă, pentru că noi vom face Drumul Boilor. Se lucrează și în primăvară o să-l și finalizăm”, a explicat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.