Șase sirieni și o călăuză irakiană, prinși de polițiștii de frontieră din...

Șase sirieni și o călăuză irakiană, prinși de polițiștii de frontieră din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Operațiune contratimp desfășurată de polițiștii de frontieră, în Timiș, pentru oprirea unui grup de refugi din tentativa de a trece ilegal granița. Migranții au fost zăriți pentru prima dată pe drumul dintre localitățile Cherestur și Beba Veche, când s-au dat jos dintr-un autoturism și au luat-o pe câmp, spre graniță. Au fost prinși în cele din urmă, înainte de a reuși să treacă granița.

Cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune, polițiștii de frontieră de la Sânnicolau Mare au observat un autoturism pe drumul dintre Cherestur și Beba Veche, din care au coborât mai multe persoane, care s-au îndreptat pe jos, spre frontiera cu Ungaria.

Oamenii legii le-au luat urma iar migranții au fost prinși în apropiere graniței cu Ungaria, pe direcția localității Beba Veche.


Grupul a fost format din șase persoane, patru adulți și doi minori. În același timp, polițiștii de frontieră l-au reținut pe șoferul autoturismului, un irakian de 23 de ani, rezident în România.

Verificările celor de la frontieră au dus la concluzia că migranții sunt sirieni, adulții având vârste între 20 și 30 de ani, iar cei doi copii doi ani. Cetăţenii sirieni, solicitanţi de azil în ţara noastră, au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul cetăţeanului irakian. Aceștia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul șoferului irakian.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de cetăţenii sirieni. Cetăţeanul irakian, cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.