Scandalul calității aerului din Timișoara ia amploare. Fritz îl acuză pe Robu...

Scandalul calității aerului din Timișoara ia amploare. Fritz îl acuză pe Robu că folosește date de la stații care nu monitorizează doi dintre cei mai periculoși poluatori

1
DISTRIBUIȚI

Candidatul USR pentru Primăria Timișoara, Samuel Dominic Fritz, îl acuză pe primarul Nicolae Robu, care s-a lăudat cu calitatea aerului din oraș, că folosește date de la stații de monitorizare care nu analizează cei mai periculoși poluatori pentru că au tehnologie învechită.

”Primarul Robu (candidatul comun PSD-PNL în 2012) continuă să susțină pe pagina lui de Facebook, într-o postare cu multe semne de exclamare, că în privința calității aerului din Timișoara ”am făcut progrese mari” și ”nu-i rău deloc”. Și că 3 din cele 4 stații oficiale care măsoară aerul din Timișoara au arătat ieri o calitate a aerului ”foarte bună”. Ce omite să ne spună – sau ce nu vrea să vadă – este că din raportul oficial asupra calității aerului, comandat de el însuși, a reieșit că fix aceste 3 stații la care se referă… nu prea funcționează. Mai precis nu produc date valide pentru poluantul periculos PM10; și niciuna dintre cele 4 stații nu măsoară poluantul (și mai periculos) PM2,5, pentru că tehnologia e din anul 2007”, a scris Fritz pe Facebook.

USR-istul susține că a cerut date de la uradmonitor.com , un sistem independent de măsurare, realizat chiar de un timișorean, care a construit o rețea globală de măsurare a calității aerului cu peste 1500 detectori în 44 de țări.


”Rezultatul e șocant, dar prea puțin surprinzător: în fiecare din ultimii 3 ani au fost, în medie anuală, depășite valorile limite atât pentru PM2,5 cât și pentru PM10!”, a susținut candidatul USR.

Samule Dominic Fritz a concluzionat că ”avem nevoie de cu totul altă politică în Timișoara, în care transportul în comun, infrastructura pentru pietoni și bicicliști și extinderea spațiilor verzi să devină priorități strategice. Avem nevoie de aer proaspăt în Timișoara. Afară. Și în Primărie”

1 COMENTARIU

  1. poti sa aduce dovezi concrete, sa le faci publice, autoritatile care au puterea de-a sanctiona dorm in post, sunt corupte, sunt incompetente. robulachele a ucis, efectiv, un om, prin coruptie, si inca e liber. fara furci si torte chiar nu se face dreptate in tara asta nenorocita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.