Secretar de stat în ministerul Transporturilor, implicat într-un accident la Timișoara. A...

Secretar de stat în ministerul Transporturilor, implicat într-un accident la Timișoara. A refuzat testul pentru consum de alcool UPDATE Lupu, demis de premier

0
DISTRIBUIȚI

Valeriu Lupu (PMP), numit la finalul anului trecut secretar de stat în Ministerul Transporturilor din noul guvern liberal, a fost implicat astăzi într-un accident rutier pe o stradă din Timișoara. Aflat la volanul unui Dacia Duster aflat în proprietatea Ministerului Transporturilor, acesta a intrat în coliziune cu o mașină parcată și, conform informațiilor PRESSALERT.ro, martorii au sunat la poliție pentru că aveau impresia că Lupu era băut. Un echipaj de la poliția Rutieră a sosit la locul faptei, însă secretarul de stat a refuzat să fie testat cu alcooltestul și, transportat la spital pentru recoltarea probelor bioogice, a refuzat și acest lucru. Conform legii, polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru acest refuz.

Timișoareanul Valeriu Lupu, membru PMP, a fost numit, la finalul lunii noiembrie, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în guvernul condus de liberalul Ludovic Orban. Lupu a avut suportul deputatului Cornel Sămărtinean. De altfel, legătura dintre aceștia este una puternică, Sămărtinean, care la vremea respectivă era membru PD-L, aducându-l la Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara după ce a fost numit director, în 2010.

”De numele lui Lupu este legată una dintre cele mai mari tragedii aeriene. Până în 1995, Lupu a fost director al companiei Banat Air. Din cauza sa, la 13 decembrie 1995, 41 de pa­sa­geri şi șapte membri ai echipajului unei curse Banat Air şi-au pierdut viaţa după ce avionul companiei pe care o conducea s-a prăbuşit imediat după decolarea de pe Aeroportul din Ve­ro­na.


Lupu a fost dat în judecată de toate rudele celor morţi în accident, după ce autorităţile italiene au concluzionat că de vină a fost chiar Va­le­­riu Lupu, cel care nu a apro­bat plata pentru degivrarea avionului înainte de decolare. Preţul zgârceniei: 50 de morţi pentru o degivrare care costa 500 de euro”, a notat jurnalul.ro.

UPDATE Premierul Ludovic Orban a declarat astăzi că a decis să îl demită pe Valeriu Lupu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, cercetat penal după ce a avariat o mașină și a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, dar și prelevarea de probe biologice.

„Am decis să îl demit”, a declarat Ludovic Orban, pentru Mediafax.

Polițiștii din Timișoara au deschis, vineri, un dosar penal pe numele lui Valeriu Lupu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, după ce acesta a refuzat să sufle în alcooltest și să îi fie prelevate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, după ce provocat un accident.

Potrivit IPJ Timiș, un bărbat de 56 de ani a lovit, vineri, o mașină aflată într-o parcare și a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, dar și prelevarea de probe biologice.

„Este vorba despre un bărbat de 56 de ani care a condus un autoturism spre strada Behelei, mergea către domiciliu și la un moment dat a lovit o mașină aflată într-o parcare. Femeia a cărei mașină a fost lovită a sunat la 112, iar polițiștii au sosit la fața locului și au procedat la testarea bărbatului. Acesta a refuzat, a refuzat și prelevarea de probe biologice și i s-a întocmit dosar penal pentru refuz de prelevare de probe biologice”, a declarat Aurora Voicilă, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș.

Potrivit unor surse judiciare, șoferul care a provocat accidentul este Valeriu Lupu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Aceleași surse spun că femeia care a sunat la 112 și a spus că mașina sa a fost lovită a precizat că șoferul vinovat mirosea a alcool.

UPDATE 2 Înainte de a fi demis de prim-ministru, Valeriu Lupu și-a dat demisia din funcția de secretar de stat.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.