„Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?”, în premieră pe scena Teatrului Național...

„Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?”, în premieră pe scena Teatrului Național din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul Naţional Timişoara invită publicul joi, 9 ianuarie, ora 19.00, la o nouă premieră, care va avea loc în Sala 2. Spectacolul „Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?”,  al cărui scenariu e semnat de Mihaela Lichiardopol, a avut ca sursă de inspiraţie romanul cu acelaşi nume al scriitorului american Horace McCoy, un „cronicar” al anilor de recesiune economică din perioada interbelică.

Romanul, a cărui acţiune se petrece în anii marii crize economice din Statele Unite în anii ʹ30, şi-a dobândit celebritatea mai ales după ce filmul cu acelaşi nume, care i-a avut protagonişti pe Jane Fonda şi Michael Sarrazin în rolurile principale, a ajuns pe marile ecrane. În California, sute de oameni care nu au nimic în comun se întâlnesc la un concurs de dans, un adevărat maraton de-a dreptul extenuant, pe care încearcă cu disperare să-l câştige pentru a obţine premiul – 1.500 de dolari, care, la vremea respectivă, era o sumă considerabilă.


Este o luptă crâncenă şi disperată, dusă până la epuizare, în care cei care nu mai rezistă fizic sunt eliminaţi din concurs sau chiar îşi găsesc sfârşitul pe ringul de dans, se ţes fel de fel de intrigi iar în final, cîştigătorii concursului descoperă că rămân cu o sumă infimă din premiu, după ce li s-au reţinut diverse cheltuieli impuse de concurs. Un film extrem de dur, în care personajele se dezumanizează şi se alienează, care a câştigat un premiu Oscar şi a avut încă opt nominalizări, a câştigat premii şi a avut nominalizări la Globul de Aur şi BAFTA, iar Jane Fonda a obţinut premiul criticilor de film din New York pentru cea mai bună actriţă.

Spectacolul timişorean este regizat de Mihaela Lichiardopol, scenografia este semnată de Geta Medinski, coregrafia, de Baczó Tünde iar sistemul de lumini, de Florian Putere. Din distribuţia spectacolului fac parte Cătălin Ursu, Alina Ilea, Bogdan Spiridon, Ana Maria Cojocaru, Ionuţ Iova, Iuliana Crăescu, Constantin Tovarniţchi, Roberta Popa Ionescu, Cristian Szekeres, Luminiţa Tulgara, Raul Lăzărescu, Daniela Bostan, Alexandru Pîntea, Laura Avarvari, Alecu Reus, Mălina Petre, Ana Maria Petre Andone şi Flavius Retea.

Foto: Adrian Pîclişan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.