Spectacol aniversar în cinstea actriței Fall Ilona, la Teatrul Maghiar din Timișoara

Spectacol aniversar în cinstea actriței Fall Ilona, la Teatrul Maghiar din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul maghiar „Csiky Gergely” pregăteşte, în colaborare cu emisiunea maghiară a Radio Timişoara şi cu Biserica Reformată, un spectacol aniversar în cinstea actriţei Fall Ilona la împlinirea vârstei de 80 de ani, care va avea loc în 28 ianuarie de la ora 19,00, cu intrare liberă.

Actriţa, care şi-a dedicat cea mai mare parte a vieţii teatrului, s-a născut în 22 ianuarie 1940 la Târgu Mureş şi a petrecut o bună parte a carierei sale pe scena teatrului timişorean, din a cărui trupă a făcut parte din 1978 până în 2016. În toţi aceşti ani a interpretat zeci de roluri deloc uşoare, distingându-se printr-o fermecătoare prezenţă scenică şi un deosebit simţ muzical.


A fost mentorul mai multor generaţii de tineri actori şi se numără printre cei mai buni cunoscători ai cântecului popular maghiar şi a romanţelor maghiare. Ultimul său rol, Regina, a fost în 2016 în spectacolul „Ultima mutare”, regizat de Kocsárdi Levente. Fall Ilona face parte şi din echipa care a fondat redacţia de limbă maghiară la Radio Timişoara, în 1990, şi este şi astăzi cea mai populară voce a radioului maghiar timişorean.

În spectacolul aniversar, al cărui coordonator este protopopul reformat Fazakas Csaba şi care este pus în scenă de Kocsárdi Levente, vor fi jucate fragmente din „Ultima mutare”, cu participarea lui Horányi László, Mátyás Imre, Szász Enikö şi Mihály Csongor, iar felicitările muzicale vor fi interpretate de actorii Borbély B. Emília, Éder Enikö, Kiss Attila, Magyari Etelka şi Molnos András Csaba, împreună cu orchestra lui Balogh Zoltán din Miskolc.

Spectacolul va fi tradus în limba română iar tichetele de intrare se pot obţine la casa de bilete luni şi marţi între orele 10,00-13,00 şi 16,00-19,00, prin rezervări la ticket@tm-t.ro sau la numărul de telefon 0752 111 803.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.