Stația de măsurare a calității aerului din Calea Șagului va fi în...

Stația de măsurare a calității aerului din Calea Șagului va fi în sfârșit mutată. De când vor circula tramvaiele până la mall

0
DISTRIBUIȚI

statie calitate aer

După mai mulți ani de blocaje, în sfârșit stația de măsurare a calității aerului, aflată în Calea Șagului, a fost mutată.


Anunțul a fost făcut, astăzi, de Nicolae Robu, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș.

“Astăzi s-a întâmplat lucrul pentru care a fost nevoie să ne zbatem trei ani. Astăzi s-a mutat celebra stație de măsurare a parametrilor aerului din Calea Șagului. Stația a fost mutată la câțiva zeci de metri distanță. Nu este pusă în funcțiune, acum se fac racordurile și sper tot astăzi să se redea în funcțiune“, a declarat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a mai afirmat că urmează să se continue linia de tramvai în locul rămas liber ca urmare a mutării stației, astfel că, în câteva luni, tramvaiele vor putea ajunge până la mall-ul din Calea Șagului.

“Urmează să dăm drumul realizării liniei de tramvai, ca apoi să poată să circule tramvaiul, mai durează câteva luni. Astăzi s-a mutat stația și o să vedeți că nu va sta mult terenul așa. Ar fi culmea să stea linia goală, atât timp cât nu mai este stația acolo. Cei de la NEPI (n.r. investitorul care a realizat Shopping City Timișoara) au suportat financiar mutarea stației, sper ca tot ei să realizeze linia de tramvai. Dacă nu, o să facă primăria, dar ne va trebui buget pentru asta“, a detaliat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.