Străzile Timișoarei ar putea să se umple de brazi, iar nicio firmă...

Străzile Timișoarei ar putea să se umple de brazi, iar nicio firmă de salubrizare nu are obligația de a-i ridica. Ce spune primarul Robu

0
DISTRIBUIȚI

Pentru prima dată, timișorenii nu mai pot să scoată brazii de Crăciun lângă pubele, pentru a fi ridicați de către operatorul de salubrizare. Ieri, Retim a anunțat că, de această dată, pomii trebuie duși de către cetățeni la cele patru puncte de colectare a deșeurilor, care au fost deschise în diferite zone din oraș, unde vor fi preluați gratuit.

Cu toate acestea, există posibilitatea ca lângă pubele sau coșurile de gunoi de pe stradă timișorenii să depoziteze brazi, obișnuiți fiind cu această practică din anii precedenți. În aceste condiții, niciuna dintre cele două firme care se ocupă de salubrizare în oraș nu are obligația de a-i ridica. Nicolae Robu a declarat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, că aceste modificări, cu care nu este de acord, au apărut ca urmare a schimbării sistemului de colectare a gunoaielor de la populație.

„Ce putem facem noi? Așa cum cetățeanul a adus bradul de la piață până acasă, ar putea să-l ducă și de acasă până la un punct de colectare. Noi ne dorim un oraș curat și am făcut atâtea eforturi și iată, contractăm încă un operator de salubrizare în bazaconia asta care s-a întâmplat cu mutarea serviciului de salubrizare, că nu mai știe nimeni cine de ce se ocupă. Este o prostie, îți vine o mașină să-ți ridice gunoiul de un fel, apoi îți vine o altă mașină să-ți ridice gunoiul de alt fel.


E o prostie toată treaba asta, dar nu am făcut-o noi, ne-a fost impusă și am avut de tras eu cel mai mult, ca primar, pentru că toate nemulțumirile, evident că au fost la adresa mea ca primar. (…) Cetățenii nu plătesc nimic pentru ridicarea brazilor. Deocamdată, se colectează gratuit, nu se plătește nimic, pot fi puși gratuit”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a precizat că în cazul în care vor fi puși brazi lângă pubele, există posibilitatea organizării unor campanii de colectare a lor, pe bază de voluntariat. De asemenea, Nicolae Robu a precizat că nu este de acord cu aplicarea de amenzi, pentru că asta ar însemna o mobilizare a polițiștilor locali.

„O să vedem, mai facem campanii de ridicare, care înseamnă voluntariat, de fapt, de ridicare a lor, ca să asigurăm pentru oraș o imagine cât mai bună, pentru că toate lucrurile astea ne-au pătat imaginea. Eu nu am fost niciodată omul sancțiunilor. Mie nu-mi place să dăm amenzi, mie îmi place să fie lucrurile în bună rânduială, așa, din conștiință, din înțelegerea corectă a ceea ce trebuie să facem ca cetățeni în comportamentul nostru. O să vedem ce anvergură are. Să dai amenzi ce presupune, să pui iar polițiști, în loc să se ocupe de lucruri serioase, să-i pui să meargă să constate unde au apărut brazi, cine i-a pus acolo, să dea amendă. Atunci s-a putut (n.r. s[ fie ridicați brazii) și așa este normal, cum s-a făcut atunci. O să facem și anul acesta muncă voluntară. Intră pe rol noul contract pentru reziduri vegetale și atunci noul contract va colecta tot. O s-o rezolvăm și pe asta. Vă dați seama cât este de stupid? Să vină echipajul de salubritate să golească pubelele și să se uite cu indiferență la o creangă sau chiar la un pom mai mare de lângă, pe motiv că asta nu-i treaba mea. Vin alții, golesc coșurile de pe trotuar, dar se uită și ei la pom și spun că nu e treaba mea. Este absurd, dar suntem în acest absurd, dar vom ieși din el, până la urmă, că ce e împotriva logicii nu rezistă”, a detaliat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.