Taximetrist amendat cu 1.200 de lei, după ce a refuzat să se...

Taximetrist amendat cu 1.200 de lei, după ce a refuzat să se legitimeze și le-a adresat injurii polițiștilor locali

0
DISTRIBUIȚI

Încăpățânarea i-a adus probleme cu legea unui taximetrist din Timișoara. Aflat în așteptarea unui client, bărbatul staționa într-o zonă interzisă, în spatele stației STPT din Gara de Nord, când a fost depistat de polițiștii locali și somat să se legitimeze. A sunat la 112, dându-se victimă, însă s-a ales, în schimb, cu o amendă de 1200 de lei. Taximetristul este recidivist.

G.P.C., taximetristul în vârstă de 36 de ani, domiciliat în Săcălaz, staționa în spatele stației STPT de la Gara de Nord, în așteptarea clienților. Polițiștii locali i-au atras atenția că este interzis și i-au solicitat să se legitimeze. A refuzat și a sunat la 112, cerând sprijin unui echipaj de la poliția națională.

Reprezentanții IPJ Timiș sosiți la fața locului l-au amendat cu 1200 de lei conform Legii 61/1991, pentru refuz de legitimare și adresarea de injurii.


Cel în cauză a mai fost sancționat de polițiștii locali de două ori pentru astfel de fapte, fiind depistat în aceeași situație și având același comportament, tot în zona Gării de Nord, dar și pe str. Simion Bărnuțiu.

Poliția Locală Timișoara reamintește că, potrivit Legii 61/1991 republicată, refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea ori la invitația justificată a organelor de urmărire penală sau a organelor de ordine publică aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, precum și săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora se sancționează cu amenzi de până la 1500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.