Teo Milea revine la Timișoara cu un concert inclus în Winter Tour...

Teo Milea revine la Timișoara cu un concert inclus în Winter Tour Romania

0
DISTRIBUIȚI

Pianistul român Teo Milea are bucuria să concerteze în România în perioada 24 ianuarie – 11 februarie, printre evenimentele care vor avea loc în acest turneu numărându-se și un recital programat la Timișoara.

Îndrăgitul artist se va afla în țară pentru turneul său 2020 Winter Tour Romania și va aduce în fața publicului său atât piese cunoscute de pe albumele sale „On white…and black keys” și „Open Minds”, cât și creații pianistice noi pe care le pregătește pentru un nou material discografic. Creația sa îmbină cu succes specificul a două lumi: cea clasică și cea nouă, a secolului 21, fiind inspirată din relația interumană, stări și nevoi ale societății moderne, pasiunea și dorința de a cuceri noi teritorii sufletești, neexplorate încă.

„2019 a fost un an bun, în care am început pregătirile pentru următorul deceniu. Sunt tare fericit că din prima lună a lui 2020 mă voi putea bucura alături de voi de fiecare notă din concertele programate, cât și de următoarele noutăți. Vă mulțumesc pentru că îmi sunteți alături și mulțumesc Cerului pentru așa prieteni faini ca voi!În anul care vine/Să ne revedem cu bine/Că eu vin cu pian la mine!”, spune artistul într-un mesaj postat pe pagina sa la sfârșitul anului trecut.

Teo Milea s-a născut la Chișineu Criș și a început să cânte la pian la vârsta de 6 ani la Liceul de muzică „Sabin Drăgoi” din Arad.


A urmat cursurile Facultății de Muzică, de la Universitatea de Vest din Timișoara, iar după absolvirea facultății a făcut parte din câteva trupe de jazz, precum Horea Crișovan Quartet sau The Trumpet Sound, împreună cu care a cântat în diferite cluburi și festivaluri . În iulie 2012 a lansat la Timișoara albumul „on white… and black keys“, iar apoi a susținut recitaluri la Viena, Nürnberg sau Dortmund. La 1 decembrie 2012 a susținut un concert la Comandamentul României de la NATO, de la Bruxelles, cu ocazia Zilei Naționale a României. La 26 iulie 2013 s-a căsătorit cu Raluca Milea, care se ocupă de partea managerială a proiectelor sale iar în anul 2015 a lansat albumul Open Minds printr-un concert la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara, concert care a reprezentat și un rămas bun înaintea plecării în Canada.

În 2016, Teo Milea reușește calificarea să în Top 4 Finaliști ai cunoscutului concurs „Searchlight” organizat de Radio CBC Canada, fiind primul instrumentist care ajunge atât de departe în această competiție, cu o piesă compoziție proprie de pian solo – „Irreversible” – și câstiga totodată și Votul Popular, din peste 2000 de artiști înscriși. De asemenea, în același an, Teo Milea a fost invitat de Koerner Hall Toronto să susțină concertul Postlude dedicat bine-cunoscutului pianist Italian Ludovico Einaudi. În 2019 Teo Milea este invitat din nou în cadrul programului Postlude, de această dată după concertul îndragitei Mariza.

Concertul lui Teo Milea din Timișoara va avea loc sâmbătă 8 februarie de la ora 19.30 la sala Ion Vidu, iar biletele pentru acest eveniment costă între 50 și 65 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.