Noutăţi triste la Timişoara Saracens. Noi plecări şi retrageri pe fondul crizei...

Noutăţi triste la Timişoara Saracens. Noi plecări şi retrageri pe fondul crizei din SCM

0
DISTRIBUIȚI

Timişoara Saracens a reluat pregătirile la începutul săptămânii, dar cu un efectiv mai redus. Problemele cu banii i-au determinat pe unii jucători să renunţe inclusiv la cariera sportivă. Printre cele cinci plecări anunţate se numără şi cea de Vasile Rus, care a purtat recent şi banderola de căpitan al fostei campioane.

Cele circa trei luni de neplată îşi spun cuvântul mai ales la clubul de rugby fanion al Banatului, ai căror componenţi au şi salarii mai mici în comparaţie cu secţiile de handbal şi baschet. „Nu putem spune, din păcate, că reuniunea echipei a fost una deosebit de relaxantă, având în vedere faptul că situația financiară încă nu s-a soluționat, dar le mulțumesc tuturor celor care au revenit și mă voi strădui cu tot ceea ce ține de mine să nu le înșel încrederea și așteptările. Sper că vom reuși să trecem și peste acest obstacol și, așa cum am primit semnale din cadrul administrației clubului, să reușim să reintrăm pe făgașul normalității până la reluarea activității competiționale”, a spus Attila Brosovszki, managerul general al clubului. 

Cea mai medaliată echipă din zonă din ultima decadă a început anul fără cinci componenţi din 2019. Pe lângă Paea Fonoifua și German Aranda, pilierul Sione Taupaki, precum și fundașul Luke Samoa nu se mai regăsesc în club.


Ultimul a decis la rândul său să se retragă şi să revină în Australia.

Vasile Rus (36 ani) şi-a anunţat retragerea după ce a activat zece ani pe Bega. „Nu a fost deloc o decizie ușor de luat, după atâția ani petrecuți la Timișoara. Am cumpănit mult, am discutat și cu familia și în cele din urmă am decis să închei acum cariera sportivă și să mă orientez spre ceva ce poate aduce familiei mele o mai mare siguranţă financiară. Cei zece ani petrecuți la Timișoara au fost cei mai frumoși ani din cariera mea ca rugbist și le mulțumesc coechipierilor, antrenorilor și conducerii clubului pentru susținerea pe care mi-au arătat-o de-a lungul timpului. Mulțumesc și lui Dan Dinu pentru oportunitatea oferită acum 10 ani, aceea de a juca la Timișoara și îi mulțumesc și lui Dușan Filipaș pentru încrederea acrodată de-a lungul anilor. Mi-ar fi plăcut să mai câștig un trofeu împreună cu echipa înainte de a „agăța ghetele”, dar asta este viața, anul trecut nu a fost să fie. Rămân, totuși, cu amintiri frumoase, pe care, indiferent de ceea ce se va întâmpla de acum încolo, nu ni le va putea lua nimeni. Timișoara este și va rămâne cea de-a doua casă a mea și ori de câte ori voi avea ocazia, voi reveni cu drag aici. Mulțumesc, pe această cale, suporterilor care au fost alături de mine și de echipă de-a lungul celor zece ani și sper să ne revedem cu bine”, a declarat Vasile Rus pentru pagina oficială a bănăţenilor.

„Am discutat cu soția mea despre viitorul nostru și, din păcate, având în vedere faptul că veniturile din rugby nu ne oferă o siguranță financiară, am decis să renunț la cariera rugbistică și să ne întoarcem în Australia. Nu pot decât să mulțumesc familiei mele pentru că m-a susținut și suportat în toți anii în care am fost cu toții departe de casă și, în același timp, mulțumesc Timișoarei Saracens pentru oportunitatea de a reprezenta clubul în ultimii ani ai carierei mele. Au fost doi ani și jumătate de care ne vom aminti cu drag, atât eu, cât și familia mea. Mulțumesc suporterilor pentru susținere. România și Timișoara vor fi mereu locuri dragi mie și mă bucur că am avut oportunitatea și onoarea de a îmbrăca atât tricoul Timișoarei Saracens, cât și tricoul României”, a concluzionat Luke Samoa.

Timişoara Saracens a pierdut finala Cupei României la finele anului trecut iar în SuperLigă se află pe locul 3, campionatul urmând să fie reluat în luna martie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.