Adio emoţionant pentru Vasile Rus, retras de la Timişoara Saracens. „Leii” au...

Adio emoţionant pentru Vasile Rus, retras de la Timişoara Saracens. „Leii” au prezentat şi un nou sosit de la Baia Mare FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Cei de la Timişoara Saracens au ţinut să marcheze cariera bănăţeană a lui Vasile Rus, care s-a retras chiar de pe Bega din cariera profesionistă. Deşi ieşirea din scenă se produce în condiţii „austere”, ardeleanul s-a bucurat de tratamentul de care au avut parte şi alţi jucători exponenţiali cu aport în umplerea vitrinei din Ronaţ cu trofee.

Vasile Rus (36 ani) îşi anunţase retragerea recent. La fel ca în cazurile lui Burcea ori Calafeteanu, clubul timişorean a organizat un moment special pentru cel care a fost şi căpitanul echipei. „Sunt un pic emoţionat. Pentru că am petrecut un timp îndelung aici. E un pic mai greu să vorbesc, să mă despart de tot ce înseamnă Timişoara Saracens. Am prins momentele când echipa se chema RCM… Am crescut şi am făcut parte din echipă. Un jucător se poate simţi împlinit când câştigă foarte multe trofee. Lucrând cu oameni fenomenali. Mă refer aici la toate persoanele care în cei zece ani au fost aici. Unii nu se mai află în club. La mine a venit momentul sau, împreună cu familia am decis să pun punct carierei mele de sportiv, cel puţin pentru următoarele luni, să imi văd de viaţa familiei, să fac ce e mai bun pentru noi”, a spus Vasile Rus la conferinţa de presă de azi.

Jucătorul nu ascunde că latura financiară a contat în luarea deciziei. „Au contat destul de mult, multă lume e surprinsă de retragerea mea, dar am împlinit o vârstă. Odată ce ai câştigat tot pe plan intern şi ai jucat la un nivel înalt, meciuri în cupele europene. Precum cel de la Clermont, pe care nu-l voi uita mult timp. Planurile de viitor sunt legate de familie. Motivaţia vine şi financiar, am 37 de ani. M-aş minţi să spun că încă joc ca la 22-23, când m-am întors la Steaua din Franţa”, a adăugat Rus.

„Nu neg că din toamnă e posibil să mai alerg, să fac puţină sală sau sport. O să văd la momentul potrivit”, a continuat acesta. Vasi Rus se va ocupa de altceva în perioada următoare, inclusiv profesional, dar nu exclude să mai joace la un nivel inferior pe viitor. „O să mă stabilesc la Cluj sau lângă, că acolo am o locuinţă, nu exclus să reincep să joc, dar e mult prea devreme… Trebuie să te mai vrea şi ceilalţi”, a conchis bistriţeanul.

Rus a făcut şi un rezumat al celor mai frumoase momente trăite la bănăţeni. „Primele două trofee, veneam cu o foame. Cu Dan Dinu şi echipa de atunci. Era foame de a demonstra lumii rugbyului că nu am venit la Timişoara doar ca nişte mercenari. Pentru că la acea vreme nu erau probleme cu banii… Şi a fost acea finală memorabilă de la Alba Iulia, nimeni nu ne dădea nicio şansă. Dar am reuşit cu domnul antrenor al nostru de atunci, Cosmin Cioriciu să câştigăm Cupa. Apoi campionatul cu Chester Williams… pierdusem două finale cu Steaua şi m-a afectat asta. Voiam să-mi demonstrez mie, că dacă eşti sportiv profesionist trebuie să câştigi măcar o finală de campionat…”, a subliniat acesta.

Întrebat când s-a gândit prima dată la retragere, Vasile Rus a dezvăluit că a fost aproape să ia decizia asta încă de la plecarea finanţatorului care a adus jucătorii de la Arad la Timişoara.: „M-a mai intrebat cineva şi i-am spus că m-am gandit din momentul în care s-a retras …e vorba de Dan Dinu.


Apoi cu contribuţia domnului Filipaş, trebuie să recunoaştem că alături de aceste două persoane am reuşit să facem performanţe sportive…”.

La final managerul general Attila Brosovszki i-a prezentat lui Rus tricoul său cu nr. 7 înrămat. Moment în care fostului „sarazin” aproape i-au dat lacrimile. „Cu acest prilej mulţumesc încă o dată oamenilor care au fost alături de mine”, a adăugat Vasi Rus, care i-a numit pe toţi prietenii din echipă şi din jurul acesteia. Jucătorul a primit şi o serie de albume foto care să-i reamintească de „decada” petrecută în Banat. Precum şi celebrul tricoul cu „ZECE”, făcut cu ocazia celei de-a zecea finalei câştigate de „lei”.

Roberto Tejerizo (dreapta)

„Pumă” din Maramureş

În SCM mai şi vin jucători. Dacă timişorenii i-au mai pierdut din motive financiare sau din cauze sportive pe Paea Fonoifua, German Aranda, Sione Taupaki și Luke Samoa, la conferinţa de azi a fost prezentată şi o nouă achiziţie. E vorba de pilierul argentinian
Roberto Edmundo Tejerizo (31 ani), sosit de la Baia Mare. Acesta are patru selecţii la reprezentativa ţării sale şi a mai jucat la Jaguares (Super Rugby/Argentina).

„Sunt foarte bucuros că fac parte din echipa Timişoara. Are jucători importanţi. Vreau să-mi folosesc experienţa pentru a intra în echipă. E o echipă mare, a fost campioană mereu, perspectivele sunt din cele mai bune. Vreau să ajut echipa jucând, la Timişoara bbiectivul e campionatul”, a declarat Roberto Tejerizo.

Altfel, Timişoara Saracens are nu mai puţin de 14 jucători selecţionaţi la lotul naţional în această perioadă, cantonaţi pentru pregătirea European Rugby Championship 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.