Transformarea fostului spital de dermatologie în centru cultural, în licitație de execuție,...

Transformarea fostului spital de dermatologie în centru cultural, în licitație de execuție, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

centru cultural marasesti

Primăria Timișoara a reușit să facă un pas important cu scopul de a transforma clădirea care a adăpostit clinica de dermatologie a spitalului municipal, aflată pe str. Mărășești, într-un centru cultural.

Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, a anunțat că amenajarea acestui imobil se află în licitație de execuție. Valoarea investiției pentru obiectivul „Refuncționalizare clădire din funcțiune de spital de dermatologie în clădire cu funcțiune de spațiu multicultural” este estimată la aproape 19 milioane de lei, fără TVA.


Firmele interesate au timp până în data de 3 martie să depună ofertele.

„Centrul Cultural Mărășești (fostul Spital de Dermatologie) este în licitație de execuție. Probabil unul dintre cele mai importante și vizibile proiecte de infrastructură culturală în Timișoara, dar și unul de revitalizare a patrimoniului istoric construit, parte a investițiilor angajate pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, intră acum în linie dreaptă”, a declarat Dan Diaconu.

Clădirea a fost construită între anii 1744 – 1745 și în ea a funcționat primul Spital Orășenesc Civil de pe teritoriul Imperiului Habsburgic. Cunoscut și sub numele de „Spitalul burghez”, imobilul adăpostea primul spital comunal, construit cu 24 de ani înainte de Spitalul Universal din Viena („Allgemeines Krankenhaus”) și cu 35 de ani înaintea Spitalului „Sfântul Rochus” din Budapesta.

Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, centrul va găzdui Muzeul Cetății Timișoara – un muzeu care va prezenta perioadele istorice de devenire ale orașului. De asemenea, spații vor fi disponibile pentru centrele culturale locale și internaționale, pentru sectorul cultural independent în forma incubatorului, dar și pentru o serie întreagă de evenimente indoor și outdoor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.