Un bărbat a scăpat de amendă după ce a demonstrat în instanță...

Un bărbat a scăpat de amendă după ce a demonstrat în instanță că nu era beat, ci bâlbâit

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1536435683">

Un bărbat a câștigat în instanță anularea unei amenzi date de polițiștii din Vaslui pentru un apel fals la 112. El a demonstrat că este bâlbâit, nu băut așa cum au scris polițiștii în procesul-verbal.

Apelul la 112 a fost făcut în 19 august, când un bărbat din Vaslui, aflat la un vecin, a fost anunțat de soție că o persoană a intrat cu un topor în mână în curtea lor și le-a luat cu forța fiul. Pentru că în urmă cu două luni, atât bărbatul, cât și băiatul acestuia fuseseră bătuți de aceeași persoană, au apelat la 112 și au spus ce s-a întâmplat.

Când au ajuns polițiștii la fața locului, fiul bărbatului era acasă, iar în procesul verbal agenții au notat că cel care a sunat la 112 era beat și că apelul a fost nejustificat, amendându-l pe acesta cu 500 de lei.

„S-a reținut în cuprinsul procesului verbal de contravenție că, în data 19.08.2019, ora 19.54, aflat sub influența băuturilor alcoolice, petentul a apelat SNUAU 112 în mod nejustificat”, se arată în motivarea instanței.

Bărbatul a contestat procesul verbal la Judecătoria Vaslui și a dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție, explicând instanței că „fiind bâlbâit, lume crede că des că este băut”.

Potrivit motivării instanței, polițiștii l-au găsit pe cel care a sunat la 112 mirosind a alcool, iar fiul său, pentru care se solicitase ajutor, era și el acasă, în stare avansată de ebrietate, „spunând că a plecat de bunăvoie de acasă fără a fi vreun scandal, așa cum a sesizat mama sa”.

Magistrații Judecătoriei Vaslui au decis că bărbatul „nu a apelat în mod nejustificat numărul 112 pentru a determina intervenția agențiilor specializate de intervenție, ci a făcut-o în considerarea elementelor de fapt care îi fuseseră aduse la cunoștință de soția sa, precum și pe fondul unei stări conflictuale anterioare (…) faptul că agentul constatator a arătat că petentul se afla sub influența băuturilor alcoolice, nu atrage de plano considerarea drept alertare falsă a agențiilor specializate”.

Astfel, procesul verbal prin care bărbatul era amendat cu 500 de lei a fost anulat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.