Un centru pentru copiii cu dizabilități urmează să fie construit de Consiliul...

Un centru pentru copiii cu dizabilități urmează să fie construit de Consiliul Județean Timiș. Ce valoare are investiția

0
DISTRIBUIȚI

centrul speranta

Consiliul Județean Timiș intenționează să construiască, cu bani din bugetul propriu, un centru de recuperare destinat micuților cu dizabilități, la Timișoara. Acesta ar urma să funcționeze în cadrul Centrului de Resurse și Asistență Educațională „Speranța”, iar valoarea investiției, conform studiului de fezabilitate, este estimată la 12,1 milioane lei, inclusiv TVA.

Documentația tehnico-economică, faza studiului de fezabilitate, urmează să fie aprobată în următorul plen al Consiliului Județean Timiș. Din proiect aflăm că, în acest moment, în cadrul Centrului de Resurse și Asistență Educațională „Speranța”, instituție finanțată de CJ Timiș, beneficiază de servicii aproximativ 300 de copii și adolescenți, cu vârste între trei luni și 18 ani, cu deficiențe precum cele mentale, fizice, de limbaj, de conduită, socio-emoționale, ADHD, tulburări de dezvoltare, dificultăți de învățare sau cu sindrom Down.

„În condiţiile în care: terapii diferite sunt comasate în fiecare cabinet din lipsa de spaţiu, ceea ce face ca mobilierul să fie inadecvat terapiei sau vârstei copiilor şi să nu se atingă standarde optime; creşte anual numărul de copii cu dizabilităţi care se adresează centrului (peste 300); la nivelul judeţului și în județele limitrofe sunt reduse alternativele de servicii similare gratuite; există nevoia de a interveni cât mai timpuriu posibil pentru a reduce consecinţele dizabilităţii și nevoi multiple pentru susţinerea educaţiei incluzive.


(…) În acest context se propune realizarea proiectului de construire și dotare a unei clădiri noi”, scrie în documentație.

Noua clădire ar urma să fie realizată pe str. Cornelia Sălceanu, nr. 11, din Timișoara, pe un teren administrat de CJ Timiș, ce are o suprafață de 2.360 mp. Clădirea va fi formată din parter și trei etaje și va fi alcătuită din săli de terapie, spațiu multifuncțional, cabinete medicale, cabinete psihologice, cabinete pentru terapii specifice, bazin de înot cu spații conexe, spații centru de documentare, bibliotecă, sală de lectură, spații pentru activități de timp liber pentru copii, sală conferință + garderobă, sală profesorală, sală direcțiune, sală secretariat, sală asistent social, spații activități administrative, spații cazare copii, părinți sau specialiști în vizită, sală servit masa, grupuri sanitare copii.

Durata de realizare a investiției este estimată la 24 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.