Un pui de zimbru cu piciorul prins într-un laț, salvat de jandarmii...

Un pui de zimbru cu piciorul prins într-un laț, salvat de jandarmii bănățeni

0
DISTRIBUIȚI

zimbru ratacit

Jandarmii din Caraș-Severin au intervenit, miercuri, pentru a salva un pui de zimbru care rămăsese captiv într-un laț pus, cel mai probabil, de braconieri. Intervenția a fost dificilă, deoarece, lângă pui a venit și o femelă adult.

Jandarmii din Caraș-Severin au fost sesizați de un ranger al Parcului Național Domogled – Valea Cernei cu privire la faptul că un zimbru a fost prins în laț.

Pentru salvarea animalului au intervenit jandarmii din cadrul Postului Băile Herculane împreună cu polițiști, rangeri, voluntarii Asociației W.W.F, reprezentanți ai Gărzii de Mediu și un medic veterinar.

„S-a ajuns în arealul natural, la aproximativ 3 km de localitatea Rusca-Teregova, la o altitudine de 700 metri, unde un mascul, cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 1 an, avea prins piciorul drept din față într-un laț.


Puiul de zimbru a fost tranchilizat de medicul veterinar și ulterior eliberat. Pe timpul intervenției, lângă pui a venit și un zimbru adult, posibil femelă”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Caraș-Severin.

Salvatorii au eliberat puiul de zimbru și au rămas în zonă până când animalul a plecat în pădure.

Aceștia spun că, cel mai probabil, lațul în care a fost prins puiul de zimbru a fost pus de braconieri.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.