Una caldă, alta rece, în primele teste ale anului pentru SCM Poli....

Una caldă, alta rece, în primele teste ale anului pentru SCM Poli. Căpitanul alb-violeţilor, Cristi Fenici, providenţial la naţională

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SCM Politehnica / Facebook

SCM Politehnica a disputat în acest final de săptămână primele jocuri de verificare din 2020. Lipsită de aportul unor jucători importanţi, aflaţi fie în „misiuni” internaţionale, fie pierduţi din cauze financiare, formaţia alb-violetă a învins ieri pe teren propriu colega bănăţeană CSM Reşiţa. Astăzi însă, pe Bârzava, cărăşenii şi-au luat revanşa în testul 2.

Ieri, elevii lui Pero Milosevic au controlat în mare parte jocul cu reşiţenii şi s-au impus aşteptat în faţa ultimei clasate din elită.


A fost 30-25 după ce la pauză diferenţa a fost şi mai mare (17-10). Timişorenii au apelat cu succes şi la câţiva tineri din propria pepinieră. În victoria de ieri pentru Poli au marcat: Şomlea 6 goluri, V. Milosevic 5, Marjanovic 4, Cimpan 4, Nastasie 4, Paius 3, Enculescu 3 şi Grad.

La nici o zi distanţă, în deplasare, alb-violeţii nu s-au mai descurcat aşa de bine. Deşi la pauză au condus cu 18-14 după ce au avut şi opt goluri avantaj, poliştii au fost depăşiţi în fieful Reşiţei în partea secundă. CSM s-a impus la limită, scor 28-27. Păiuș 9 reuşite, Marjanovic 5, Șomlea 3, Cîmpan 3, Năstăsie 3, V. Milosevic, Neamțu, Rusu şi Băican au marcat pentru oaspeţi.

Următorul amical al alb-violeţilor va fi cu sârbii de la Dinamo Panciova săptămâna viitoare. Altfel, suflarea polistă deplânge dispariţia lui Iosif Feher, fost component stins la vârsta de 69 de ani.

Fenici, bun pentru România

Absent de la echipă deoarece a fost selecţionat, Cristi Fenici a ajutat naţionala să învingă ieri reprezentativa Georgiei, scor 29-24, în meciul din precalificările la CM 2021. Timişoreanul a marcat cinci goluri! „Tricolorii” joacă în grupa de la Benevento, Italia, din care mai face parte ţara gazdă şi Kosovo.

Celălalt polist selecţionat în lotul României, Marius Sadoveac, jucător desemnat totodată cel mai bun român din campionat, nu a putut evolua, fiind accidentat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.