USR-istul Fritz: ”Spațiile verzi nu au apărători în instituția condusă de prof....

USR-istul Fritz: ”Spațiile verzi nu au apărători în instituția condusă de prof. Robu”. De ce îl acuză de minciună

8
DISTRIBUIȚI

Samuel Dominic Fritz, candidatul USR la funcția de primar al Timișoarei, îl acuză pe primarul Nicolae Robu că nu a făcut nimic, deși a preluat un amendament făcut la bugetul municipalității. ”Pentru bugetul de anul trecut, noi din USR Timișoara am propus achiziționarea unui aparat de diagnosticat arbori urbani, măcar să ne bazăm pe altceva decât ochii lui Ghiță sau Nelu când zicem că un copac e bolnav și trebuie tăiat. O investiție ridicolă de nici 15.000 Euro. Primarul Robu, campionul promisiunilor, s-a lăudat că acceptă propuneri chiar și din partea adversarilor politici și că o bagă în buget. Nu știu unde a băgat propunerea pentru că, un an mai târziu, nu s-a achiziționat nimic”, a scris, aseară, Fritz pe pagina sa de Facebook.

Totul a plecat de la imaginile filmate în Parcul Botanic unde doi bărbați tăiau un copac.


Candidatul USR a scris că nu se știe dacă se justifică tăierea arborelui ”pentru că în Timișoara nu există, așa cum e normal pentru un oraș european, un plan de gestiune a vegetației urbane, pe baza căruia s-ar putea decide ce copaci trebuie tăiați sau toaletați într-un mod organizat. În Timișoara anului 2020, tăierea copacilor se face, ca și multe alte lucruri, după ureche. În secolele 18 și 19, în Timișoara, orașul parcurilor și al florilor, exista un grădinar șef. În anul 2020, nu există nici măcar un peisagist în Direcția de Mediu din Primărie. Spațiile verzi nu au apărători în instituția condusă de prof. Robu”.

Candidatul USR a amintit că  „Registrul Spațiilor Verzi” a fost declarat nul, printr-o sentință definitivă a instanței, deoarece ”în loc să creeze un registru în care fiecare arbore din Timișoara e înregistrat cu vârstă, starea de sănătate, locația exactă etc., și care e actualizat în timp real, așa cum o obligă legea, Primăria a folosit niște date vechi, colectate acum 20 ani (!), și nici măcar pentru toate zonele orașului”.

8 COMENTARII

    • Sofere, lasa.l pe roaba ca daca mai prinde inca un mandat va fi vai de capul nostru. Sincer tie iti place cum arata orasul nostru??

  1. Unii au aplicat proiect cultural (artă audio-vizuală – susținut de artiști locali și propus pentru comunitate) pentru finanțare către primărie, tot pe o sumă ridicolă de €15.000,-. După ce a fost promisă finanțarea derizorie, toată echipa a fost lăsată de izbeliște cu câteva zile înainte de a avea loc evenimentul. Sumele astea sunt neînsemnate pentru comunitate și nu oferă alte posibilitatăți diriguitorilor…

    • Ar trebui să nu ne lăsăm prostiţi de niciunul. Partidul lui Fritz, ca şi partidul lui Robu sunt finanţaţi de statul român, deci de noi toţi, cu multe milioane de lei. Dar Fritz şi partidul, deşi au aceşti bani(ar putea angaja specialişti dacă ei sunt orbi), nu sunt în stare să identifice abuzurile administraţiei din Timişoara şi să le prezinte cetăţenilor şi parchetelor. Nu văd nici ce le dau pe tavă cetăţenii sau presa(pe gratis).
      În concluzie ,,corb la corb nu-şi scoate ochii”!

  2. Bravo Fritz ! În sfârşit Fritz sesizează O PROBLEMĂ A TIMIŞORII ! În afară de copacul din parc, în Timişoara SE TAIE O PĂDURE LA HORTICULTURĂ(chiar şi nuci şi pini – specii protejate), s-au tăiat anul trecut copaci seculari sănătoşi în centru pe str. Michelangelo, în faţa catedralei, pe scuarul verde de pe calea Buziaşului(chiar şi pini – specie protejată) şi alte sute şi mii de copaci sănătoşi în tot oraşul şi instituţiile de mediu nu fac nimic. Dacă un rom cu vilă dobândită pe Michelangelo nu vrea copac pe spaţiul public din faţa casei copacul va fi tăiat, dacă un muncitor de la firma plătită de primărie vrea esenţa de tei va fi tăiat teiul pe motiv că-i bolnav. Cu astfel de instituţii este normal că în Timişoara se moare de cancer pe capete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.