Vela, în scandalul salariilor din MAI și MApN: ”Secretizarea este un cuvânt...

Vela, în scandalul salariilor din MAI și MApN: ”Secretizarea este un cuvânt cam forțat”

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, astăzi, la Timișoara, că este forțat să se vorbească despre secretizare în cazul salariilor din MAI, MApN sau din serviciile secrete, el considerând că publicarea acestor venituri ar încălca o lege care ține de siguranță națională.

Ministrul de Interne Marcel Vela a fost întrebat despre motivul pentru care vor fi secretizate salariile personalului din MAI.

„Secretizarea este un cuvânt cam forțat. Nu e vorba de secretizare și nu e doar de MAI, ci este vorba de tot sistemul de apărare și ordine publică și siguranță națională, în sensul că pot fi publicate doar cifrele care țin de nivelul de salarizare, dar organigrama și numele oamenilor care sunt pe anumite funcții și au anumite salarii țin de siguranță națională până la urmă. Este secret de serviciu. Cred că multe servicii secrete externe ar da foarte mulți bani ca să afle organigrama de la MApN sau MAI sau de la un serviciu secret românesc.


Așadar, nu este vorba de secretizare. Este vorba de a nu încălca o lege care ține de siguranța națională”, a spus Vela.

Marcel Vela a refuzat să comenteze reacțiile PSD pe acest subiect.

Fostul ministru Olguța Vasilescu a afirmat, vineri, că adevăratul scop pentru care Guvernul PNL a decis să nu mai fie publice salariilor angajaților din instituțiile de apărare și ordine publică este acela de a secretiza pensiile speciale.

„Dacă vă interesează care e scopul pentru care guvernul PNL a decis să secretizeze salariile din instituțiile de apărare, ordine publică și siguranță națională, atunci trebuie să aflați că, de fapt, Guvernul Orban secretizează pensiile speciale. Pensiile speciale reprezintă 85% din salariul în plată al celor aflați în activitate. Dacă nu mai poți afla salariul, logic nu mai ai cum să afli nici cuantumul pensiilor speciale unde, oricum, este o secretomanie încât nici măcar mie, că ministru, nu mi s-au pus la dispoziție asemenea date”, a scris Lia Olguța Vasilescu, vineri, pe Facebook.

Fostul ministru al Muncii a amintit că PSD a plafonat pensiile speciale prin ordonanță de urgență, în timp ce actualul Guvern a dcis abrogarea acestei măsuri.

„Menționez că, în 2017, Guvernul PSD a decis prin OUG plafonarea pensiilor speciale. Asta în cazul în care nu înțelegeți de ce am fost cel mai înjurat ministru de «speciali» … Ce a făcut actualul guvern? A solicitat în comisia de muncă a Parlamentului abrogarea acestei OUG, ceea ce echivalează cu creșterea pensiilor speciale de la un buget de 9 mld lei la 16 mld…”, a explicat Vasilescu.

Deputatul PSD a mai spus că cea mai bună soluție cu privire la pensiile speciale a fost a PSD și anume impozitarea progresivă a acestora.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.